Tom Oude Luttikhuis
Tom Oude Luttikhuis
Regional Business Manager for Netherlands
Apr. 2014

Vergroot uw omzet gemakkelijk en snel met meer dan 25%


plot

Een kwart van Nederlandse grootste webwinkels realiseert meer dan 25 procent van de omzet met feedmarketing. Hun actuele productinformatie is real time gekoppeld aan de online reclamekanalen, waardoor ze snel op market- en prijstrends kunnen inspelen.

Uit onderzoek van Traffic4u blijkt dat slechts een handjevol van de grote spelers deze geraffineerde manier van reclame bedrijven inzet. Bij velen vormen automatisering en de IT-afdeling een drempel.


grafiek

(25% respondenten haalt 25+% omzet uit feedmarketing)

Het verschil tussen reguliere reguliere reclame uitingen en degenen die op productfeeds zijn gebaseerd, is dat de laatste reclamevorm dynamisch wordt gegenereerd. Een consument bezoekt een website of geeft een zoekopdracht en krijgt bijna op maat een productadvertentie voorgeschoteld. Correcte beschrijving met beeld, beste prijs en andere triggers tot aankoop.

Om feedmarketing te bedrijven moeten webshops wel hun productfeeds op orde hebben. Ze moeten volledig zijn, actueel te exporteren naar de reclamesystemen. In het eerste en in de gereed zijn van de IT-systemen zitten doorgaans de flessenhalsen. Zodra die opgelost, ligt het aan de kunde van het marketteam.

Uit het onderzoek van Traffic4u blijkt overigens dat veel marketeers, tot zeventig procent, te kampen hebben met langzame, niet-geautomatiseerde IT-processen.

In de e-commercesectoren waar deze grootste drempels zijn weggenomen, realiseren winkels dit soort omzetaandelen vanuit feedmarketing:

  • Search: 12 – 45 procent van de omzet
  • Affiliatemarketing: 40+ procent van de omzet
  • Displayadvertising: 70+ procent van de omzet
  • Vergelijkers en marktplaatsen: 85+ procent van de omzet

Met behulp van Koongo kan nu iedereen gemakkelijk en snel aan feedmarketing doen. Door de intuitieve interface met zeer uitgebreide filter opties kan iedereen binnen 2 minuten een productfeed maken. Deze is gemakkelijk volledig te maken en middel cron actueel en automatisch te exporteren naar reclame systemen en product vergelijkings sites.

Momenteel beschikt Koongo al over meer dan 500+ integraties in meer dan 43 landen.

Bron: Emerce
Localized Blogs
Koongo English Koongo Netherland Koongo Germany Koongo Denmark Koongo Spain Koongo France Koongo Greece
Categorieën
Nieuwsbrief