Menu

Blog

De nieuwe EU btw-regels vanaf juli 2021

Sinds juli 2021 zijn er nieuwe EU btw-regels van kracht. De Europese Commissie heeft het besluit genomen om de btw-regels van de EU te wijzigen om grensoverschrijdende handel in de EU te vergemakkelijken, eerlijke concurrentie voor EU-leveranciers te garanderen en btw-fraude te bestrijden.

De Europese Commissie heeft de vorige BTW-regels van de EU in 1993 bijgewerkt. Het digitale tijdperk met online winkelen was bijna 30 jaar geleden nog niet geboren. Door de pandemie nam het online winkelen toe en daarom was een update van de regels nodig.
Volgens de vorige regels hoefde er geen btw te worden betaald over goederen met een waarde tot 22 euro. Het probleem was dat er gevallen waren van goederen zoals smartphones met een aangegeven waarde van minder dan 22 euro.

Belangrijke EU btw-updates

De nieuwe EU btw-regels hadden ook belangrijke gevolgen voor de douane:

  • Over alle goederen die je online kunt verkopen in de EU moet btw worden betaald, ongeacht de prijs.
  • De invoering van het elektronische portaal ‘Import One Stop Shop’ (IOSS) vergemakkelijkt en vereenvoudigt de btw-aangifte en -betaling voor de online verkoop van goederen die in de EU worden geïmporteerd en waarvan de waarde niet meer dan € 150 bedraagt.

Met IOSS kunnen niet in de EU geregistreerde e-commerce handelaren eenvoudig btw aangeven en betalen in de EU, en aan de EU-lidstaat waar deze rechtmatig verschuldigd is.
Consumenten kunnen telefoontjes van de douane of koeriers over extra betalingen vermijden wanneer de goederen in hun thuisland aankomen.

De nieuwe regels en Koongo

Het btw-tarief kan gemakkelijk verschillen van land tot land. Daarom heeft Koongo een functie in Edit Store geïmplementeerd om zijn klanten te helpen met de nieuwe regelgeving.

De bestelbelasting wordt standaard berekend door de product- of winkelinstellingen op Koongo. Het is nu echter mogelijk om de belastingen te berekenen op basis van het land van het factuur- of verzendadres.
Als je kiest voor het land van het factuur- of verzendadres, kun je een standaard belastingtarief kiezen en/of één belastingtarief voor meerdere landen opgeven.


Deze implementatie vereenvoudigt de belastingberekening voor onze webwinkeliers, die altijd het juiste belastingtarief kunnen opgeven met een minimale inspanning en dus zonder fouten.

Probeer Koongo om via meerdere kanalen te verkopen

Koongo is heel eenvoudig te gebruiken. We werken met meer dan 500 kanalen, maar je hoeft de nieuwe EU BTW-regels maar één keer in te stellen. Zo kun je veel tijd besparen en de kans op fouten verkleinen.
Koongo biedt kanaalverbindingen met marktplaatsen zoals AmazonGoogle AdvertentiesBol.com -. KelkooMarktplaatsidealoBeslisteBayWensCdiscountGoogle ShoppingWebgainsManomanoRakutenSpartoo en nog veel meer.

Koongo importeert je marktplaatsbestellingen in je winkel en synchroniseert de voorraadniveaus van je voorraad automatisch.

De automatische bestelsynchronisatie is beschikbaar voor veel van de door Koongo ondersteunde e-commerce platforms, zoals Bigcommerce, Lightspeed, Shopify, CCV Shop, Magento, Magento 2 of Woocommerce.

Koongo is heel betaalbaar, want de startprijs is slechts € 19 per maand. Je kunt je abonnement op elk gewenst moment aanpassen aan de behoeften van je bedrijf.

Koongo ondersteunt ook het automatische orderbeheer voor Amazon, Bol.com, Bestlist, eBay, idealo, Wish en Miinto online marktplaatsen.

Bovendien is er geen risico aan verbonden omdat er een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar is en je de tijd hebt om je profiel in te stellen en Koongo te testen voordat de betaalperiode ingaat.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met je integraties.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie