Menu

Blog

Ergowerken.nl – SEOshop en Koongo

We merken absoluut een toename in het aantal bestellingen sinds we Koongo App hebben geïnstalleerd en ingesteld voor onze SEOshop winkel., zegt Tim Broere, de eigenaar van Ergowerken.nl.

In dit succesverhaal brengen we je een interview met Tim Broere over de marketingaspecten van e-commerce. Tim legt uit waarom hij SEOshop en Koongo gebruikt en waar hij de belangrijkste voordelen ziet van de combo SEOshop + Koongo.

Tim, vertel eens over de winkel van Ergowerken.

We zijn in april 2013 begonnen met onze webshop op basis van SEOshop en we verkopen ergonomische producten. Deze producten dragen bij aan de gezondheid, de productiviteit en het welzijn van degenen die ze gebruiken. We richten ons voornamelijk op de kantoorruimte, maar zijn van plan om onze focus ook naar de industrie uit te breiden. We selecteren onze producten zorgvuldig bij verschillende leveranciers en plaatsen ze alleen op onze website als we denken dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de werkplek. We komen binnenkort met een eigen product, maar daar kan ik nog niet veel over zeggen.

We richten ons zowel op eindgebruikers als op het B2B-segment. Nederland is onze belangrijkste markt. We verkopen wel aan Belgische en Duitse klanten, maar richten ons niet op deze markten.

Waarom gebruik je SEOshop?

SEOshop was ons eerste e-commerce platform. We hebben een aantal platforms vergeleken en kwamen tot de conclusie dat SEOshop het makkelijkst zou zijn om een shop op te zetten en te runnen. De gratis proefperiode heeft ons doen besluiten om voor SEOshop te gaan. De service die je krijgt als nieuwe klant is geweldig. Binnen 10 minuten na inschrijving werden we gebeld door een accountmanager, die ons door de eerste stappen loodste. Dat maakte alles een stuk gemakkelijker.

Hoeveel betaal je voor je SEOshop winkel?

We betalen iets van € 90 per maand. De initiële prijs is laag, maar je betaalt extra voor zaken als het sjabloon en apps zoals Kongoo App. Ik vind de prijs redelijk. Bijna elke app kan gedurende een redelijk aantal dagen worden getest, zodat je de mogelijkheid hebt om te testen of de investering het waard is of niet.

Wat vind jij van Koongo App voor SEOshop?

We gingen op zoek naar een app als deze toen we erachter kwamen dat SEOshop geen 100% werkende productfeeds levert. Koongo leek een heel eenvoudig te installeren en te gebruiken programma en zoals ik al eerder zei konden we het 30 dagen lang testen. Dus waarom niet.

Koong levert hoogwaardige productfeeds van toegewijde mensen. Ik heb dit ervaren met de Koongo ondersteuning. De meeste feeds werkten in het begin niet goed. Eerst dacht ik dat het een eeuwigheid zou duren voordat ik een goede feed zou krijgen, maar de feedback die ik gaf werd snel opgepikt en vertaalde zich vrijwel meteen in betere feeds.

Welke kanalen gebruik je momenteel?

Prijsvergelijkingswebsites hebben op dit moment onze hoogste prioriteit omdat ze het meeste verkeer genereren. In de toekomst zullen verkoop- en affiliate kanalen zeker ook worden gebruikt. Specifiek gebruiken we Google Shopping, Beslist.nl, Marktplaats en Shopmania.

Heb je gemerkt dat het aantal bestellingen is toegenomen sinds je de Koongo App hebt geïnstalleerd en ingesteld?

Absoluut. We hebben echter wat meer gegevens nodig om solide conclusies te trekken over welk voer voor ons het beste werkt.

Welke feeds of kanalen ben je van plan in de nabije toekomst te gaan gebruiken?

Ik weet het niet zeker. Met de geweldige ondersteuning van Koongo kunnen we gemakkelijk verschillende kanalen testen en kijken welke het beste werkt voor onze winkel en producten. We kunnen al zien dat bepaalde feeds beter werken bij bepaalde producten, dus het is de moeite waard om meer feeds te testen. Ik denk dat Koongo uiteindelijk ook een adviserende rol kan spelen door winkels te helpen de juiste en winstgevende kanalen te kiezen.

Nog andere suggesties om het Koongo platform te verbeteren?

Ik zou het op prijs stellen om de voerprestaties te volgen. Mogelijkheid om het aantal bezoekers bij te houden dat afkomstig is van een bepaalde kanaalautoriteit. Wij vinden dat dit de hoogste prioriteit moet hebben. Prestaties zijn de beste manier om de investering in Koongo te rechtvaardigen en nieuwe feeds te testen.

Zegt Tim Broere van https://www.ergowerken.nl/. Hartelijk bedankt, Tim!

Referenties

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie