Menu

Blog

Hoe verkopen op Rakuten Frankrijk

Als je wilt verkopen op Rakuten France moet je weten dat het onderdeel is van de Rakuten Group, een wereldwijd innovatiebedrijf dat tot de top 100 van meest invloedrijke bedrijven ter wereld behoort. Rakuten Group levert meer dan 80 diensten met de steun van zijn 25000 werknemers en produceert $172Bn GTV met €11Bn inkomsten. De Groep ontvangt ook meer dan $15 miljard dankzij loyaliteitsprogramma’s in de meer dan 30 landen waar het actief is.

Rakuten ging meer dan 10 jaar geleden een partnerschap aan met PriceMinister.com. Het Franse online kanaal had toen een enorm voordeel van deze samenwerking en groeide enorm in de Franse e-commerce markt. De cijfers van Rakuten en PriceMinister zijn sterk gestegen met een versnelling van de bestellingen en de merknaam is sinds 2018 veranderd in Rakuten France.

Wat zijn de voordelen van verkopen op Rakuten Frankrijk?

Rakuten Frankrijk is nu Rakuten’s derde grootste markt, na Japan en de Verenigde Staten, en ook een van de toonaangevende e-commerce platforms in Frankrijk. Er zijn dus volop mogelijkheden om zaken te doen in Rakuten Frankrijk.
Bovendien werkt Rakuten samen met lokale merken om de Franse cultuur te promoten en kopen jaarlijks meer dan 40 miljoen Fransen bij Rakuten France.

Rakuten Frankrijk is ook het eerste koop- en verkoopplatform tussen particuliere consumenten voor culturele tweedehands producten.

Bovendien is Rakuten een merk met een breed scala aan diensten, van e-commerce tot media, digitale content en fintech, dus je wordt heel goed ondersteund. Er zijn momenteel meer dan 50 miljoen advertenties beschikbaar op Rakuten France.

Bovendien heeft Rakuten Frankrijk ruime ervaring met de circulaire economie: 66% van de omzet is afkomstig uit de circulaire economie en 60% van de winkelmandjes bevat minstens 1 tweedehands product.

Tot slot heeft Rakuten sterke waarden en ondersteunt het gemeenschappen en de samenleving. Ook tijdens de pandemische crisis hielp Rakuten France op verschillende innovatieve manieren fysieke winkeleigenaren, winkeliers en klanten.

Dingen die je moet doen om te verkopen op Rakuten Frankrijk

Dus, als wat je tot nu toe hebt gelezen je bevalt en je wilt verkopen op Rakuten Frankrijk, dan moet je dat doen:

  • Maak een professioneel account aan
  • Activeer je Rakuten E-shop
  • De producten uploaden
  • Activeer de betalingen

Wat kan ik verkopen op Rakuten Frankrijk?

Met Rakuten kun je een breed scala aan artikelen verkopen op het platform. Je kunt alles verkopen, van accessoires voor huisdieren, huizen en auto’s tot elektronica, schoonheidsproducten, kleding en ook kantoorartikelen.

Kosten op Rakuten Frankrijk

Als je op Rakuten France wilt verkopen, moet je hiervoor betalen. Er zijn drie verschillende soorten kosten voor een verkoper op Rakuten Frankrijk:

  • Individuele noteringskosten vanaf €0,15 voor elk item
  • Maandelijkse accountkosten vanaf €39 per maand
  • Categoriegebonden vergoeding. Afhankelijk van het soort artikel dat je verkoopt, heb je een commissie tussen de 6% en 12%.

Daarom is het heel belangrijk om goed te lezen wat je mogelijk moet betalen voordat je een samenwerking aangaat met de gigant Rakuten.

Geniet van 3 maanden GRATIS maandelijkse kosten

Rakuten France biedt 3 maanden GRATIS maandelijkse kosten voor het klassieke pakket voor nieuwe winkeliers. Neem gewoon contact met ons op via support@koongo.com en we sturen je door naar de vertegenwoordiger van Rakuten Frankrijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is USP.png

Waarom is verkopen op Rakuten met Koongo voordelig?

Koongo werkt samen met 3 takken van de Rakuten groep: Rakuten, Rakuten Marketing en Rakuten France. Daarom kan Koongo je helpen als je je producten verkoopt op de Rakuten marktplaatsen.

Koongo verbindt je winkel met de Rakuten France marktplaats via een eenvoudige CSV product feed. Op deze manier kun je dus je producten vanuit je winkel uploaden naar je Rakuten catalogus en de voorraadinformatie regelmatig bijwerken. Je loopt dus niet het risico dat je geen voorraad meer hebt op de marktplaats en de informatie wordt altijd bijgewerkt met een onverslaanbare updatefrequentie.

Geavanceerde functies van Koongo

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen te exporteren wat nodig is. Van productattributen tot specifieke trefwoorden. Bovendien kun je met Koongo al je attribuutgegevens gebruiken voor geavanceerde filterdoeleinden
  • Functies voor het in kaart brengen van categorieën: Je kunt je bestaande categorieën koppelen aan die van de Rakuten France marktplaats.
  • Transformatie functies: Je kunt ook al je catalogus attribuutinformatie en gegevens bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietools van Koongo; de valutaconversie en wisselkoers tool, de uitgebreide voorwaardelijke tools, de geavanceerde attribuuteditie en het gebruik van reguliere expressies om automatisch een productprijsverhoging of attribuuteditie uit te voeren zullen zeker de kwaliteit van je datafeed verbeteren.
  • De API verbinding houdt al je catalogusgegevens up-to-date en de productprijzen worden aangepast. Het beheert ook automatisch en moeiteloos de bestellingen vanuit je Store of Koongo platformen.

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan 500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder Rakuten. Daarom zul je er geen spijt van krijgen om Koongo een kans te geven. Het ondersteunt elk bestaand platform, van Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop, Woocommerce, BigCommerce, Lightspeed en meer tot elk platform op maat van derden. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden als je met Koongo werkt, want er is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar.

Voor meer informatie kun je de Rakuten integratiehandleiding raadplegen of contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met je Rakuten integratie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie