Menu

Blog

Koongo Universiteit – feeds, kanalen en websites

Hier in Koongo maken we onderscheid tussen verschillende soorten online marktplaatsen en platforms en we geloven dat de verschillen van redelijk belang zijn. Ze verschillen met name wat betreft de integratiemogelijkheden met je e-commerce platform.

Verkoopkanalen

Verkoopkanalen bieden meestal API-diensten die een diepgaande integratie op product-, order- en soms ook klantniveau mogelijk maken. De integratie stroomlijnt alle processen, waaronder het publiceren van producten, het downloaden van bestellingen en aangepaste synchronisatie.

Typische voorbeelden van verkoopkanalen zijn de e-commerce marktplaatsen Amazon, Fruugo of Aukro. De laatste twee worden standaard ondersteund door Koongo!

Websites voor het zoeken naar producten

Productzoekwebsites zijn voornamelijk aggregators van producten die hun retailers of business partners hebben geüpload. Ze bieden meestal alleen een eenvoudige gebruikersinterface of klantaccountpagina waar de winkeliers XML- of CSV-bestanden met alle benodigde productgegevens kunnen uploaden. Order- en klantsynchronisatie is meestal niet mogelijk, hoewel er enkele uitzonderingen bestaan.

Prijsvergelijkingswebsites

Prijsvergelijkingswebsites hebben dezelfde functionaliteit als productzoekwebsites, maar ze bieden een ingebouwde “prijsvergelijkingsfunctie” waarmee klanten de producten kunnen sorteren en rangschikken op basis van de productprijs.

Momenteel omvat Koongo meer dan 400 websites voor het zoeken naar producten en het vergelijken van prijzen in meer dan 50 landen wereldwijd! Bekijk de volledige lijst.

Voedingen

De term Feed verwijst naar het XML- of CSV-bestand dat nodig is voor websites die producten zoeken of prijzen vergelijken en wordt daarom soms gebruikt als synoniem voor deze websites.

Koongo documentatie

Uitleg van andere termen vind je in de Koongo Documentatie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie