Menu

Blog

MailParser.io – gegevens uit e-mails halen

Vandaag openen we een nieuwe blogcategorie Behind the Scenes waarin we je kennis laten maken met de tools en diensten die we gebruiken om de dagelijkse agenda van Koongo effectiever te beheren. En we beginnen met een behoorlijk coole tool MailParser.io die gegevens uit je e-mails haalt (inclusief PDF-bijlagen en meer!) en deze doorstuurt naar tools als Salesforce, Google Apps, Mailchimp, Facebook, Dropbox, WordPress of Magento en tientallen andere tools en diensten.

Over MailParser.io

MailParser.io is een zijproject van Zapier, de ultieme automatiseringstool die meer dan 400 tools en diensten integreert via API. En natuurlijk werken beide tools het beste samen. De belangrijkste functies van MailParser zijn als volgt:

  • E-mails omzetten in gestructureerde gegevens
  • Je eigen aangepaste e-mail parser
  • Gegevens ophalen uit bestandsbijlagen
  • Verplaats je gegevens naar waar ze horen
  • Automatiseer je bedrijfsprocessen volledig

Hoe Koongo MailParser.io gebruikt

Koongo heeft een samenwerkingsovereenkomst met Prestashop en elke week krijgen we de lijst met leads (d.w.z. gebruikers) van Prestashop in de vorm van een CSV-bijlage in e-mail. Dus gebruiken we MailParser.io in combinatie met Zapier om die nieuwe gebruikers naar onze e-maillijst op Mailchimp te pushen en van daaruit sturen we regelmatig nieuwsbrieven en follow-up e-mails naar Koongo-gebruikers.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie