Menu

Blog

Allegro marktplaats integratie | Koongo

Onthul het potentieel voor uitbreiding op de Allegro marktplaats met Koongo als jouw katalysator. Beheer productvermeldingen en bestellingen naadloos en verbeter moeiteloos de inkomsten en merkprestaties. Ontdek waarom Koongo de perfecte verbinding is tussen je productgegevens en Allegro.

Met zijn enorme klantenbestand biedt Allegro verkopers ongeëvenaarde toegang tot miljoenen potentiële kopers. Dit uitgebreide bereik vertaalt zich in een grotere zichtbaarheid van de vermelde producten, waardoor verkopers opvallen in een concurrerende markt. Het biedt een breed scala aan producten, waaronder elektronica, kleding, huishoudelijke artikelen en meer, en verbindt miljoenen kopers en verkopers op zijn platform. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, veilige betaalopties en een robuust logistiek netwerk. Hierdoor is het een favoriete keuze voor online winkelen in de regio.

Allegro marktplaats verhaal

Het verhaal van Allegro is er een van innovatie, groei en aanpassing aan het veranderende e-commerce landschap in Polen en daarbuiten.

Opgericht in 1999 door Poolse ondernemers, begon het als een online veilingplatform waar particulieren verschillende goederen konden kopen en verkopen. De gebruiksvriendelijke interface en het brede assortiment trokken al snel een groot klantenbestand aan, waardoor het een toonaangevende speler werd in de ontluikende Poolse e-commercemarkt.

Naarmate internet en e-commerce zich verder ontwikkelden, deed Allegro dat ook. Het breidde zijn aanbod uit van veilingen naar aanbiedingen met een vaste prijs, waardoor gebruikers meer flexibiliteit kregen bij het kopen en verkopen. Deze stap verstevigde Allegro’s positie als dé bestemming voor online winkelen in Polen.

In de loop der jaren heeft Allegro voortdurend geïnvesteerd in technologie en infrastructuur om de winkelervaring van zijn gebruikers te verbeteren. Het introduceerde functies zoals veilige betalingsopties, kopersbeschermingsprogramma’s en een robuust logistiek netwerk om een snelle en betrouwbare levering van goederen te garanderen.

Vandaag de dag is Allegro de grootste online marktplaats in Polen. En een van de toonaangevende e-commerce platforms in Centraal- en Oost-Europa, zoals Tsjechië en Slowakije. Met miljoenen actieve gebruikers en een enorme keuze aan producten blijft het de toekomst van online winkelen vormgeven. Gemak, betrouwbaarheid en ongeëvenaarde toegang tot goederen en diensten bieden voor consumenten in de hele regio.

Voordelen van verkopen op Allegro marktplaatsen

Allegro integratie

De voordelen van verkopen op de Allegro marktplaats zijn onder andere:

 1. Groot klantenbestand: Allegro heeft een enorm klantenbestand, waardoor verkopers toegang hebben tot miljoenen potentiële kopers in Polen en in heel Centraal- en Oost-Europa.

 2. Veel verkeer: Allegro is een van de meest bezochte e-commerce platforms in de regio, wat zorgt voor een hoge zichtbaarheid van je producten en een verhoogde verkoopkans.

 3. Diverse productcategorieën:Het biedt een breed scala aan productcategorieën, waardoor verkopers uiteenlopende artikelen kunnen aanbieden, van elektronica en mode tot huishoudelijke artikelen.

 4. Tools en ondersteuning voor verkopers: Allegro biedt verschillende tools en hulpmiddelen om verkopers te helpen hun aanbiedingen te beheren, verkopen bij te houden en prestaties te optimaliseren. Bovendien bieden ze klantenondersteuning om verkopers te helpen met eventuele problemen of vragen.

 5. Veilige transacties: Allegro biedt veilige betalingsmethoden en kopersbeschermingsprogramma’s, die helpen vertrouwen te wekken bij kopers en de verkoop van verkopers te verhogen.

 6. Logistieke integratie: Allegro kan integratie met logistieke partners aanbieden, waardoor het verzend- en leveringsproces voor verkopers wordt gestroomlijnd en bestellingen op tijd worden uitgevoerd.

 7. Merkbekendheid: Verkopen op Allegro kan de merkbekendheid en -herkenning vergroten, omdat uw producten worden getoond aan een breed publiek van potentiële klanten.

In het algemeen biedt verkopen op de Allegro marktplaats verkopers de kans om hun bereik uit te breiden, hun verkoop te verhogen en hun bedrijf te laten groeien in het bloeiende e-commerce landschap van Centraal- en Oost-Europa.

Wat zijn de best verkopende categorieën in Allegro?

Top 5 best verkopende categorieën in de Allegro markt zijn:

 • Huis- en tuindecoratie

 • Elektronisch

 • Mode en Textiel

 • Kinderopvang

 • Gezondheid

De populairste categorie in Allegro is huis- en tuindecoratie, met meer dan 74% van de verkopen. Terwijl de categorie elektronica op de tweede plaats staat met een verkooppercentage van 62%, staat de categorie mode en textiel op de derde plaats met een verkooppercentage van 46%.

Wat zijn Allegro’s verkoopkosten?

allegro verkoopkosten

Beginnen met verkopen op Allegro is eenvoudig. Er zijn echter een paar belangrijke dingen waar je op moet letten:

 • Voor de meeste categorieën betaal je alleen een vergoeding als je een product verkoopt.

 • Er zijn maar een paar categorieën waarvoor je noteringskosten moet betalen.

 • Daarnaast zijn er promotiemiddelen beschikbaar om je te helpen de verkoop van je aanbiedingen te verhogen.

De noteringskosten voor een product hangen af van de productcategorie die je verkoopt. De details van de vergoedingen voor noteringen staan op de pagina met vergoedingen voor Allegro productcategorieën.

Wat zijn de vereisten voor Allegro productgegevens?

allegro productgegevens

Allegro heeft specifieke vereisten voor productgegevens waar verkopers zich aan moeten houden als ze items op hun platform plaatsen. Hier volgen enkele kritieke aspecten van Allegro’s vereisten voor productgegevens:

 • Titel: Geef een duidelijke en beknopte titel die het product nauwkeurig beschrijft. Vermeld belangrijke details zoals merk, model, maat, kleur, enz.

 • Beschrijving: Schrijf een gedetailleerde productbeschrijving met de functies, specificaties, conditie (indien gebruikt) en andere relevante informatie. Zorg ervoor dat de beschrijving informatief is en geen spelfouten of grammaticale fouten bevat.

 • Productafbeeldingen: Upload afbeeldingen van hoge kwaliteit van het product vanuit verschillende hoeken. Allegro raadt aan om afbeeldingen te gebruiken met een resolutie van minimaal 800×800 pixels. Afbeeldingen moeten het product en de staat waarin het verkeert nauwkeurig weergeven.

 • Productcategorie: Selecteer de juiste categorie en subcategorie voor je product. Allegro heeft een vooraf gedefinieerde categoriestructuur, dus kies de meest relevante categorie om ervoor te zorgen dat je product in relevante zoekresultaten verschijnt. Je kunt je winkelcategorieën koppelen aan Allegro-categorieën in Koongo.

 • Kenmerken: Geef specifieke attributen met betrekking tot het product, zoals grootte, kleur, materiaal, afmetingen, gewicht, enz. Allegro kan voorgedefinieerde attribuutopties hebben voor specifieke categorieën.

 • Prijs: Stel de prijs voor je product in in de lokale valuta (bijv. Poolse złoty, Tsjechische kroon). Zorg ervoor dat de prijs concurrerend is en de waarde van het product weerspiegelt.

 • Voorraad Beschikbaarheid: Geef aan hoeveel van het product beschikbaar is voor verkoop. Werk de beschikbaarheid van de voorraad regelmatig bij om oververkoop te voorkomen.

 • Verzendinformatie: Geef details over verzendopties, waaronder verzendmethoden, verzendkosten, geschatte levertijden en eventuele verzendbeperkingen.

 • Productidentificatoren: Vermeld unieke productidentificatoren zoals EAN (European Article Number) of GTIN (Global Trade Item Number) indien van toepassing. Deze identifiers helpen de zichtbaarheid en vindbaarheid van producten te verbeteren.

 • Productvariaties: Als je product variaties heeft (bijvoorbeeld verschillende maten of kleuren), vermeld dan elke variatie apart met de bijbehorende kenmerken en afbeeldingen.

Door nauwkeurige en uitgebreide productgegevens te leveren volgens de vereisten van Allegro, kun je je aanbiedingen optimaliseren voor betere zichtbaarheid, meer kopers aantrekken en de algehele winkelervaring op het platform verbeteren.

Verkopen op Allegro marktplaats met Koongo

Verkopen op de Allegro markt met Koongo biedt verschillende voordelen:

 1. Efficiënt productbeheer: Koongo vereenvoudigt het beheer van je productvermeldingen op Allegro, zodat je je inventaris eenvoudig kunt uploaden, bijwerken en synchroniseren.

 2. Orderbeheer: Koongo stroomlijnt de orderverwerking door je orders van Allegro en andere aangesloten marktplaatsen te centraliseren, waardoor het eenvoudiger wordt om klantorders efficiënt te volgen en uit te voeren.

 3. Geoptimaliseerde prestaties: Koongo biedt tools voor het optimaliseren van je productvermeldingen op Allegro, waaronder zoekwoordoptimalisatie en het verbeteren van productgegevens, waardoor je zichtbaarheid en verkoopprestaties op het platform verbeteren.

 4. Geautomatiseerde processen: Koongo automatiseert veel aspecten van verkopen op Allegro, zoals prijsaanpassingen, voorraadupdates en ordermeldingen. Zo bespaarje tijd en moeite.

 5. Multi-kanaal verkopen: Met Koongo kun je je bereik uitbreiden tot buiten Allegro door je aan te sluiten op andere toonaangevende marktplaatsen en e-commerce platforms. Zo kun je een breder publiek bereiken en je verkooppotentieel vergroten.

 6. Technische ondersteuning: Koongo biedt technische ondersteuning en hulp om je te helpen bij het instellen en optimaliseren van je verkoopervaring. Zorgen voor een soepele en succesvolle integratie met het platform.

Al met al kan het gebruik van Koongo voor de verkoop van producten op Allegro marketplace je helpen je activiteiten te stroomlijnen, je prestaties te verbeteren en je verkooppotentieel te maximaliseren op een van de grootste e-commerce platforms in Midden- en Oost-Europa.

Hoe kan ik beginnen met Allegro-integratie?

Start je gratis proefperiode van 30 dagen met Koongo en upload je productgegevens naar Koongo. Bekijk vervolgens de Allegro gids over het instellen van de kanaalintegratie. Koongo ondersteunt extra verkoopkanalen en online marktplaatsen. Als je vragen hebt, neem dan contact op met support@koongo.com.

We zijn er om je bij elke stap te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je ervaring met Allegro marktplaats en Koongo uitzonderlijk is.

Heb je nog geen Koongo-account?

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie