Menu

Blog

Amazon Polen: Amazon lanceert zijn platform in Polen

Amazon heeft zojuist de lancering van zijn platform in Polen aangekondigd, waar het in 2014 aan de slag ging. De Amerikaanse marktplaats is van plan om de winkelervaring voor zijn Poolse klanten te verbeteren met een speciale website als Amazon.pl. De lokale bedrijven zullen een groter aantal klanten kunnen bereiken, zowel in Polen als wereldwijd.

Potentieel van Amazon in Polen

Amazon ziet zeker veel potentieel in de Poolse regio. Amazon is de grootste werkgever in het land en heeft al bijna 20000 banen gecreëerd in zijn 9 fulfillment locaties en Poolse kantoren. In 2021 wordt er ook een nieuw fulfilmentcentrum geopend en dat zal 1000 nieuwe voltijdbanen opleveren.
Amazon heeft vier pijlers die de motor zijn achter zijn wereldwijde succes:

  • klantobsessie
  • passie voor uitvinden
  • operationele uitmuntendheid
  • lange termijn denken

Daarom zal Amazon zijn meest succesvolle innovaties en diensten naar Polen brengen, zoals klantbeoordelingen, 1-Click shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfilment by Amazon, AWS.

Kansen bij Amazon in Polen

Daarom is de lancering van Amazon Polen een geweldige kans voor verkopers uit de rest van de EU, omdat ze nu ook in Polen kunnen verkopen. Amazon verkoopt al Poolse producten in de EU. De nieuwe lancering brengt ook een retailaanbod voor de Poolse consument. De Poolse markt zal dan kunnen profiteren van de Amazon ervaring en service met lage prijzen, uitgebreide selectie en snelle levering. Kleine Poolse bedrijven zullen deze tools ook kunnen gebruiken om de klantervaring te verbeteren, te groeien op de markt en hun winst te verhogen. Dit is een nieuwe manier van winkelen die zeer gewaardeerd zal worden door klanten en verkopers op de Poolse markt.

Amazon Polen verlaagt verwijzingskosten voor 12 maanden

De korting verschilt tussen de ondersteunde categorieën, bijvoorbeeld: 10% verwijzingskosten (in plaats van 15%) voor Huis & Keuken, Sport & Outdoors, Kleding & Schoenen, en 5% verwijzingskosten (in plaats van 7%) voor Computers en Consumentenelektronica.


Klik hier om de nieuwe promotiekosten te bekijken.

Amazon Polen en Koongo integratie

Koongo zal meer dan 20 productfeeds aanbieden voor de Amazon marktplaats in Polen. Al onze productfeeds zijn vooraf gedefinieerd met productgrootte, kleur, materiaal, geslacht, weergave, samenstelling en vele andere specifieke kenmerken. Deze verplichte attributen verschillen per productcategorie en daarom zijn er enkele aanpassingen nodig, zoals:

  • Amazon-categorieën in kaart brengen
  • instellingen verzendkosten
  • extra attributen in kaart brengen
  • productprijswijziging

Amazon Bestelsynchronisatie

Je kunt je Amazon bestellingen synchroniseren met je winkel en je kunt ook alle bestelgegevens beheren, zoals bevestiging, verzending, tracking en annulering. Koongo werkt al in andere Amazon regio’s en importeert de Amazon bestellingen automatisch in de winkels. We synchroniseren ook de inventaris. Bovendien kun je je Amazon bestellingen net zo verwerken als je gewone bestellingen. Deze bestelsynchronisatiedienst zal op dezelfde manier ook beschikbaar zijn voor Amazon op de Poolse markt.

Automatisch orderbeheer vermindert je werkdruk en bespaart je tijd.

Amazon bestelsynchronisatie is beschikbaar voor e-commerce platforms die door Koongo worden ondersteund, zoals bijvoorbeeld:

30 dagen GRATIS Koongo proberen

Tot slot, waarom meld je je niet aan voor de GRATIS 30-daagse proefversie van Koongo om de Amazon.pl integratie te bekijken zodra deze beschikbaar is in Polen?

Raadpleeg voor meer informatie de Amazon integratiehandleiding of neem contact met ons op via support@koongo.com.

We helpen je graag met je integratie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie