Menu

Blog

CCV Shop Marktplaats Apps Vergelijken

Tegenwoordig is een productdatafeed een basisvereiste voor het online verkopen of adverteren van producten. Alle marktplaatsen of productadvertentiediensten vragen om een specifieke datafeed die aan hun eisen en specificaties kan voldoen. Voor de meeste marktplaatsen kan de API-integratie met bestelsynchronisatie een must zijn.

Dankzij de API-integratie met ordersynchronisatie kun je je productgegevens onmiddellijk synchroniseren en al je bestellingen van de marktplaats overbrengen naar je CCV Shop winkel. Alle bestellingen van aangesloten marktplaatsen kunnen direct in je CCV winkel worden afgehandeld, de voorraadinformatie van je winkel wordt automatisch bijgewerkt.

Er zijn zoveel apps die je kunt gebruiken om verschillende marktplaatsen met elkaar te verbinden. Helaas voldoen ze niet allemaal aan je behoeften voor een redelijke prijs. Het vinden van de juiste app voor een specifieke marktplaats kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Om de beschikbare opties op de markt te verduidelijken en je talloze uren van je tijd te besparen, analyseren we in dit artikel 6 verschillende provider apps die beschikbaar zijn in de CCV Shop apps store.

Hoe kan een marktplaats-app de verkoop verbeteren?

Je vraagt je misschien af: Waarom zou ik een marktplaats-app gebruiken? Aan welke eisen moet de app voldoen? Hoe kies je de meest geschikte? Een marktplaats-app zal je zeker helpen om je winkel aan te sluiten op de geselecteerde marktplaats. Sommige geavanceerde functies zoals product- en categoriefiltering, API-verbinding, bestelsynchronisatie of opties voor gegevenstransformatie kunnen echter worden aangeboden door een beperkt aantal aanbieders van marktplaatsintegratie.

De geavanceerde functies kunnen echt een verschil maken, waardoor je kosten omlaag gaan en de verkoop in je winkel moeiteloos een boost krijgt. Samengevat moet een marktplaats-app je helpen om 3 hoofddoelen te bereiken:

  • Voldoe aan de vereisten voor gegevensinvoer: Elke marktplaats heeft zijn eigen vereisten, verplichte attributen en specifieke taxonomieën. Met een API-integratie kun je op de meest effectieve manier aan alle kanaalvereisten voldoen. Daarnaast zou het de mogelijkheid moeten bieden om je huidige gegevens te selecteren en te transformeren om de informatie die de markt ontvangt aan te passen.
  • Verbeter je productgegevens: Hoe beter je productgegevens zijn, hoe groter de kans dat je verkoop zal groeien. Een marktplaats-app moet een groot aantal optimalisatietools bieden waarmee je je bestaande catalogusinformatie optimaal kunt benutten. Het zou je bijvoorbeeld de mogelijkheid moeten geven om delen van je bestaande catalogus te optimaliseren zonder dat je ook maar één komma hoeft te veranderen op je CCV winkelniveau. Titels, beschrijvingen, labels, prijzen, kortingen, verzendkosten zijn slechts enkele van de attributen die geoptimaliseerd moeten worden voor elk verkoopkanaal. Voor een goede optimalisatie moet de marktplaats-app zoveel mogelijk geavanceerde tools bieden; conditionals, geavanceerde filteropties, attribuutcompositie of het gebruik van reguliere expressies zijn zeker een must-have als het gaat om het optimaliseren van je gegevensfeed.
  • Voer marktplaatsbestellingen direct uit in je CCV-winkel: De bestelsynchronisatie importeert al je marktplaatsbestellingen naast je CCV-bestellingen. Het geeft je de mogelijkheid om al je bestellingen te beheren, verzendgegevens (bijv. trackingnummer) over te dragen van de winkel naar de marktplaats en je marktplaatsbestellingen direct in je CCV-winkel uit te voeren of te annuleren. Je winkel wordt één integratiepunt met altijd actuele voorraadinformatie. Dit leidt tot een minimaal aantal bestellingen van je producten die niet op voorraad zijn, tot een betere waardering van verkopers en meer verkopen op de marktplaats.

Welke app kan ik gebruiken voor Bol.com of Beslist.nl?

Zoals jullie misschien allemaal weten is Bol.com de toonaangevende marktplaats in Nederland voor boeken, elektronica, speelgoed en vele andere productcategorieën. Beslist.nl is nog niet zo groot, maar het groeit snel. Als je doelmarkt Nederland of zelfs België is, moet je zo snel mogelijk beginnen met verkopen op beide marktplaatsen. Ze zorgen ervoor dat de verkoop in je winkel exponentieel groeit zodra je producten aanbiedt, daar kunnen duizenden winkeliers zich niet in vergissen.

Koongo vergeleek de top 5 apps die momenteel beschikbaar zijn in de CCV apps store, rekening houdend met minimaal 5000 producten, bestelsynchronisatie en 2 verkoopkanalen, Bol.com en Beslist.nl. Je kunt de prijzen en de extra functies controleren die worden aangeboden door de aanbieders van marktplaats-apps.

KoongoJustFEEDAdvertentiePlanetE-SS APPEffectConnect
Prijs29.95€+29.95€79€149€35€+35€174€
Kanaallimiet23822
Productlimiet50005000500050005000
Orderbeheer inbegrepenJaJaJaJaJa
Gratis proefabonnementJaGeenJaGeenJa
Onboarding instellenGratisGratisGratis50€+50€Gratis
Prijs voor extra 10K producten24.95€ (80K)119€100€Niet verstrekt199€
App linkBol/BesluitenlijstLinkLinkBol/BesluitenlijstLink

Alleen voor gebruikers van CCV-winkels biedt Koongo specifieke apps voor de populairste marktplaatsen, zoals Amazon, Miinto en Bol.com, maar ook Beslist.nl. Met deze apps kun je een gemiddelde handelaarscatalogus (tot 5000 producten) volledig koppelen aan één verkoopkanaal, voor slechts € 29,95 per maand, inclusief alle geavanceerde functies.

Als er een grote handelaarscatalogus (5000+ producten) geïmporteerd moet worden, moet je naast de specifieke marktplaats Koongo app(Bol.com of Beslist.nl) ook de Koongo Feed & Affiliate Marketing tool app gebruiken. Het gebruik van de Koongo feed app zal alle bestaande grenzen doorbreken, omdat het een onbeperkte hoeveelheid producten met geavanceerde functies biedt, alleen voor € 24,95 extra. Een Bol.com-verbinding met onbeperkte producten, extra functies en API-verbinding kost bijvoorbeeld € 29,95 + € 24,95. Als je het ook in combinatie met Beslist.nl wilt gebruiken, moet je de specifieke marktplaats-app ook toevoegen.

Hoe je andere advertentiekanalen kunt verbinden

De onderstaande vergelijkingstabel is handig voor CCV Shop eigenaren met lagere budgetten of winkeliers die zelf marketingcampagnes willen beheren. Het is het vergelijken van de services en functies die je krijgt met het startpakket van bepaalde aanbieders van datafeedprogramma’s. Zoals je kunt zien, zijn er enorme verschillen als het gaat om extra functies of de maximaal toegestane producthoeveelheid die wordt aangeboden als het laagste pakket wordt gebruikt. Het is belangrijk om te weten dat geen van de vergeleken diensten een percentage van je omzet inhoudt en dat ze alleen worden aangeboden op basis van een maandelijkse betaling.

KoongoJustFEEDAdvertentiePlanetE-SS APPEffectConnectKanaliseerbaar
Prijs24.95€39€39€35€49€19€
Productlimiet8000050025005001000500
Kanaallimiet50115113
Orderbeheer opgenomen in planGeenJaGeenJaJaGeen
Gratis proefabonnementJaGeenJaGeenJaJa
Onboarding instellenGratisGratisGratisBetaaldGratisGratis
Lijst met ondersteunde kanalenLinkLinkLinkLinkLinkLink
App linkLinkLinkLinkLinkLinkLink

Zoals je kunt zien, biedt het Koongo starterspakket de laagste prijs (€ 24,95) van alle vergeleken diensten en tools. Als je bedenkt dat de gemiddelde catalogus van een webwinkelier uit 5000 producten bestaat, biedt het Koongo starterspakket alle benodigde functies voor een passende kanaalverbinding.

In het geval dat het starterspakket voldoet aan jouw CCV Shop eisen en je alleen de order management service mist, kun je in plaats van het starterspakket de specifieke marktplaats app gebruiken voor € 29,95 per maand.

Voor een gratis proefperiode installeer je gewoon de Koongo Feed & Affiliate Marketing tool app in de CCV apps store of neem je contact met ons op via support@koongo.com.

Top 6 CCV marktplaats apps

Koongo

Koongo is een data feed tool service gevestigd in Tsjechië met een solide ervaring in de feed management service.

Koongo biedt:

  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • Bestellingssynchronisatie voor geselecteerde online marktplaatsen
  • Aanpasbare sjablonen
  • +500 ondersteunde kanalen wereldwijd
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Gratis hulp bij het inwerken

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Koongo.

Gewoon voeren

Just FEED is een data feed tool gevestigd in Nederland en gespecialiseerd in de Nederlandse kanalen.

Just FEED biedt:

  • Bidmanager functie
  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • Bestellingssynchronisatie voor geselecteerde online marktplaatsen
  • Nederland en België gelokaliseerde kanalen
  • Aanpasbare sjablonen
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Gratis hulp bij het inwerken

Voor meer informatie kun je kijken op de website van JustFEED.

AdvertentiePlanet

AdvertentiePlanet is een data feed tool service gevestigd in Nederland, voornamelijk gespecialiseerd in de kanalen van Nederland en België.

AdvertentiePlanet biedt:

  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • Bestellingssynchronisatie voor geselecteerde online marktplaatsen
  • Nederland en België gelokaliseerde kanalen
  • Aanpasbare sjablonen
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Gratis hulp bij het inwerken

Voor meer informatie kun je kijken op de website van AdvertentiePlanet.

E-SS app

E-System Solutions is een data feed tool service gevestigd in Nederland met een volledige integratieservice en enkele internationale kanalen.

E-SS biedt:

  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • Bestellingssynchronisatie voor geselecteerde online marktplaatsen
  • In Nederland en België gevestigde zenders en internationale zenders
  • Aanpasbare sjablonen
  • Gebruiksvriendelijke interface

Voor meer details kun je kijken op de website van E-SS.

EffectConnect

EffectConnect is een data feed tool gevestigd in Nederland met specifieke en internationale kanalen.

EffectConnect biedt:

  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • Bestellingssynchronisatie voor geselecteerde online marktplaatsen
  • In Nederland en België gevestigde zenders en internationale zenders
  • Aanpasbare sjablonen
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Gratis hulp bij het inwerken

Voor meer informatie kun je kijken op de website van EffectConnect.

Kanaliseerbaar

Channable is een data feed tool service gevestigd in Nederland met een breed scala aan beschikbare kanalen.

Channable biedt:

  • API-verbinding voor geselecteerde kanalen
  • In Nederland en België gevestigde zenders en internationale zenders
  • Aanpasbare sjablonen
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Gratis hulp bij het inwerken

Voor meer details kun je kijken op de website van Channable.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie