Menu

Blog

Succesvol verkopen op de eBay Marktplaats

Ten eerste, hoe vaak ben je op de eBay-marktplaats geweest? eBay is 25 jaar geleden ontstaan en is dus al online sinds het internet zijn intrede deed in onze wereld. Daarom is het een van de oudste en meest succesvolle online platforms om zaken mee te doen. eBay is een Amerikaans multinationaal e-commerce platform dat is gebaseerd op de verkoop van consument aan consument en van bedrijf aan consument. Het verkoopt een grote verscheidenheid aan goederen (nieuw en gebruikt) en diensten met behulp van een online veilingsysteem, waardoor de klanten goede koopjes kunnen krijgen of de verkoper een zeer goede winst kan maken, afhankelijk van de producten.

Elke dag zijn er ongeveer 250 miljoen zoekopdrachten op eBay. Ze komen van over de hele wereld, want het bedrijf is actief in meer dan 30 landen waar de meeste inkomsten vandaan komen. eBay verkoopt goederen voor meer dan 90 miljard dollar per jaar en de app is al meer dan 500 miljoen keer gedownload. Het is absoluut een van de succesvolle platforms voor een bedrijf om verkoop en bekendheid te krijgen voor de producten en het merk.

Voordelen van verkopen op de eBay-marktplaats

Waarom verkopen op eBay? Ten eerste kent iedereen eBay, dus je kunt een enorm publiek en potentiële kopers over de hele wereld bereiken. Omdat iedereen eBay kent, vertrouwen mensen eBay en zijn verkopers. Vertrouwen is een heel belangrijk punt als je online verkoopt.

Bovendien heb je de mogelijkheid om een zeer breed scala aan producten van A tot Z te verkopen, omdat het assortiment van de catalogus vrij uitgebreid is, zodat je de meeste producten kunt vermelden. Je kunt een vaste prijslijst of een echte veiling hebben en je bepaalt zelf hoe lang je je producten online wilt houden.

De kosten kunnen erg laag zijn (vergeleken met andere marktplaatsen) en ze kunnen afhangen van de waarde van de verkoop. Het biedt ook de kans om gebruikte en nieuwe producten te verkopen voor slechts $0,01. Je kunt een particuliere of professionele verkoper zijn en zelfs als je in Europa woont kun je je producten aan de VS verkopen.

Last but not the least kun je de beschrijving van de listing personaliseren, zodat je heel goede inhoud kunt schrijven en deze waardevol kunt maken voor je potentiële klanten, maar ook voor SEO-doeleinden.

De eBay marktplaats kan een goede omgeving zijn om vanuit huis wat extra geld te verdienen of een succesvolle winkel te beginnen op een platform met een groot publiek. Het is noodzakelijk om een strategie te hebben en te weten hoe eBay werkt om concurrerend te zijn.

Dingen die je nodig hebt voordat je begint met het inschrijvingsproces:

  • Je moet beslissen of je een persoonlijke of zakelijke account wilt.
  • Het is belangrijk om de eBay-vergoedingen voor je producten te kennen voordat je ze verkoopt, vooral als je een veiling aanbiedt.
  • Zoals overal heb je ook op eBay concurrentie, dus je moet controleren wat de anderen doen (zoals prijzen, beschrijving, levering, betalingen).

Dingen waarmee je rekening moet houden als je op de eBay-marktplaats verkoopt:

  • Het is waar dat eBay lage kosten rekent voor productvermeldingen. Er is echter een afsluitprovisie (het is een soort commissie na de verkoop). Het is ook laag, maar het hangt af van het bedrag dat de klant je betaalt.
  • Verkopen op eBay kan gemakkelijk en leuk zijn, maar je moet eBay wel als een bedrijf behandelen, want het is net als verkopen op een website.
  • Mensen vertrouwen eBay omdat het platform een feedbacksysteem biedt. Als je je klanten goed behandelt, zullen ze goede feedback achterlaten (en zul je veel meer klanten krijgen). Maar klanten kunnen ook negatieve feedback achterlaten, dus let goed op wat je in de productomschrijving schrijft.

Wat kan ik op de eBay-marktplaats verkopen?

eBay heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per maand en je kunt er een zeer breed scala aan producten verkopen. Van verzamelobjecten tot mode, auto’s, elektronica en spullen die je thuis zou kunnen gebruiken.

Hoewel sommige objecten verboden zijn, is het daarom heel belangrijk om te controleren wat je niet op eBay kunt verkopen.

  • Je moet nagaan hoe de concurrentie op eBay werkt en hoe zij hun producten prijzen.
  • De beschrijving moet kloppen, vooral als een product als gebruikt wordt verkocht.
  • Soms heb je productidentificaties nodig, vooral als je internationaal verkoopt.

Waarom is verkopen op eBay met Koongo voordelig?

Koongo is volledig geïntegreerd met de eBay marktplaats. We hebben een API-oplossing geïmplementeerd om elk winkelplatform met eBay te integreren. Je productprijzen, voorraadniveau en nieuwe producten worden in een paar minuten gesynchroniseerd met behulp van API. Het is mogelijk om al je bestellingen automatisch te laten repliceren in je winkel en ook in Koongo. Koongo biedt een Bestelsynchronisatiefunctie tussen eBay en Koongo voor Shopify, Magento, Magento 2, Prestashop, BigCommerce, Lightspeed, Logic4 en CCV Shop platforms. Je kunt alle bestellingen vanuit één beheerpunt afhandelen (verzending, tracering, retouren, facturen) zonder dat je eBay hoeft te openen om binnenkomende bestellingen af te handelen.

Koongo houdt je gegevens altijd up-to-date met een onverslaanbare updatefrequentie. Elke wijziging die je aanbrengt in je winkel wordt automatisch bijgewerkt voor zowel producten als bestellingen. Je kunt je aanbiedingen, product- en verzendkosten eerder aanpassen dan andere verkopers om altijd de best mogelijke deal aan te bieden.

De geavanceerde functies van Koongo

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen te exporteren wat nodig is. Van productattributen tot specifieke trefwoorden. Met Koongo kunnen al je attribuutgegevens worden gebruikt voor geavanceerde filterdoeleinden
  • Functies voor het in kaart brengen van categorieën: Je kunt je bestaande categorieën koppelen aan de categorieën die door de eBay-marktplaats worden aangeboden.
  • Transformatiefuncties: Je kunt al je catalogusattribuutgegevens en -gegevens bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietools van Koongo; de tool voor het omrekenen van valuta en wisselkoersen, de uitgebreide voorwaardelijke tools, de geavanceerde attribuuteditie en het gebruik van reguliere expressies om automatisch een productprijsverhoging of attribuuteditie uit te voeren, zullen de kwaliteit van je datafeed zeker verbeteren.
  • De API verbinding houdt al je catalogusgegevens up-to-date en de productprijzen worden aangepast. Het beheert ook automatisch en moeiteloos de bestellingen vanuit je Store of Koongo platformen.

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan +500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder eBay. Je zult er geen spijt van krijgen dat je Koongo een kans hebt gegeven. Het ondersteunt elk bestaand platform, van Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop tot elk platform van derden. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden, 30 dagen gratis proefperiode is beschikbaar.

Voor meer informatie kun je de eBay-integratiehandleiding raadplegen of contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met je eBay-integratie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie