Menu

Blog

Hoe verkopen op Miinto Marktplaats

Ten eerste, heb je ooit gehoord van een Miinto marktplaats? Nou, als je niet in Noord-Europese landen woont waarschijnlijk niet. Door de voortdurende internationalisering zul je snel van het bestaan ervan op de hoogte zijn. Miinto werkt al in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Finland, Spanje, Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Miinto is een van Europa’s grootste e-commerce platforms voor mode, 10 jaar geleden opgericht in Denemarken. Met meer dan 400.000 producten en 5.000 merken die maandelijks ongeveer 2 miljoen unieke bezoekers ontvangen. Meer dan 1.800 onafhankelijke Europese modewinkels staan op het Miinto platform. Miinto biedt de grootste keuze aan mooie kleding voor vrouwen, mannen en kinderen. Miinto heeft ook een ruime keuze aan sportkleding en accessoires.

Voordelen van verkopen op Miinto

Miinto is geen gewone webshop zoals je er veel online kunt vinden. Het is een modecollectief dat is opgericht door modeliefhebbers voor alle consumenten die een hoog serviceniveau en een persoonlijke online ervaring willen die vergelijkbaar is met die in traditionele modeboetieks.

Het platform Miinto gelooft niet in mode door algoritme, standaarden en stroomlijning. Miinto is een community van echte mensen die een sterke band hebben vanwege hun liefde voor mode.
Honderden winkeleigenaren, allemaal gepassioneerd en trots op hun winkel en productassortiment, voegen graag hun persoonlijke touch toe aan elke winkel om de winkelervaring echt sociaal en persoonlijk te maken.

Het Miinto concept is gebaseerd op samenwerking met winkeleigenaren en merken. Ze bieden de mogelijkheid om online te gaan en je markten uit te breiden terwijl je profiteert van Miinto’s digitale marketing en technische expertise. Miinto marketplace werkt met bekwame interne specialisten op het gebied van IT, digitale marketing en klantervaring om een inspirerende winkelervaring op te bouwen. Daarom profiteren haar klanten van een gevarieerde en uitgebreide productselectie die handig op één plek is verzameld. Op deze manier kunnen winkels nieuwe segmenten bereiken en dus meer van hun voorraad verkopen.

Dingen die je nodig hebt voordat je begint met het inschrijvingsproces:

  • Je hebt een geldige BTW/TAX-code nodig om een zakelijke rekening te openen bij Miinto
  • Je producten moeten de maat, kleur en het geslacht specificeren
  • Je moet packshots met afbeeldingen met een witte achtergrond aanleveren (alleen in JPG-indeling)

Dingen waar je rekening mee moet houden als je op Miinto verkoopt:

  • Je betaalt een commissie als je verkoopt, plus een vast maandelijks abonnementsgeld. (Verkopers hebben gratis toegang tot de Miinto marktplaats en haar bronnen met de mogelijkheid om een onbeperkt aantal producten te uploaden zonder dat er een verplichting voor nodig is).
  • Winkels hebben toegang tot een groot aantal trouwe klanten (ongeveer 2 miljoen per maand). Ze zijn voornamelijk gevestigd in Noord-Europa en Polen, maar breiden binnenkort uit naar meer Europese landen; het is een geweldige manier om je e-commerce bedrijf uit te breiden in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Nederland, België en Zwitserland.
  • Verkopers hebben toegang tot Miinto productstatistieken en klantinformatie om kansen beter te identificeren, de prijs van producten aan te passen om beter te kunnen concurreren of de verkoop te verhogen met behulp van marketingcampagnes, dagaanbiedingen of speciale kortingen op producten.

Wat kan ik verkopen op Miinto?

Miinto heeft meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand en een groot aantal actieve gebruikers die altijd op zoek zijn naar de mooiste mode-items. Alle soorten kledingproducten zijn welkom op Miinto, van jassen, truien, t-shirts, broeken en pakken tot tassen of ondergoed.

Er zijn een aantal best practices om op Miinto te verkopen die je zeker zullen helpen om je bedrijf op deze marktplaats te laten groeien.

  • Probeer de productprijzen op een concurrerend niveau vast te stellen
  • Zorg voor productgegevens van hoge kwaliteit met meerdere afbeeldingen, nauwkeurige producttitels, beschrijvingen en vooral EAN/GTIN-codes.

Waarom is verkopen op Miinto met Koongo voordelig?

Miinto’s integratie met Koongo is een uitstekend verkoopkanaal voor verkopers van modeartikelen. Vanaf nu worden je productprijzen, voorraadniveaus en nieuwe producten in realtime gesynchroniseerd. Koongo houdt je gegevens up-to-date met een ongeëvenaarde productupdate-frequentie, zodat alle gegevenswijzigingen in je winkel automatisch worden verzameld. Je kunt je aanbiedingen en assortiment vóór andere verkopers aanpassen om de best mogelijke deal aan te bieden.

Koongo biedt een orderbeheerdienst voor Miinto-gebruikers. Je kunt alle bestelgegevens zoals bevestigingen, verzending, tracking en annuleringen rechtstreeks vanuit je e-commerce platform beheren. Koongo biedt de mogelijkheid om de order Auto-Acceptance te activeren of om ze handmatig te beheren vanuit je Koongo of Miinto account. Het is belangrijk om Miinto’s specifieke orderoverdracht tussen alle Miinto verkopers te begrijpen. Dezelfde bestelling kan aan meerdere verkopers worden aangeboden en wordt uiteindelijk toegewezen aan de verkoper die de bestelling in eerste instantie accepteert. Daarom stelt Koongo altijd voor om de opdracht Auto-Acceptatie in te schakelen. Winkeliers kunnen dus zoveel mogelijk bestellingen ontvangen. In het geval dat je Auto-Acceptatie van bestellingen activeert, worden bestellingen alleen in realtime geaccepteerd als het product op voorraad is en de prijs van het bestelde product gelijk is aan of hoger is dan de prijs van het product in je e-commercewinkel.

Daarnaast biedt het verkopen op Miinto met Koongo andere voordelen, zoals:

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen specifieke producten te exporteren. Van productattributen tot specifieke trefwoorden.
    Je kunt al je attribuutgegevens gebruiken voor geavanceerde filterdoeleinden op Koongo
  • Miinto categorieën in kaart brengen: Je kunt je bestaande categorieën in een paar klikken toewijzen aan de categorieën die door de Miinto marktplaats worden geleverd.
  • Transformatiefuncties: je kunt al je catalogusattributen en gegevens bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietool van Koongo. De conversie en wisselkoers van valuta, voorwaardelijke regels, geavanceerde attribuutcombinatie en editie of het gebruik van reguliere en wiskundige expressies zullen zeker de kwaliteit van je datafeed verbeteren zonder dat je je winkelinstellingen hoeft aan te passen.
  • De API-verbinding zorgt ervoor dat al je catalogusgegevens moeiteloos worden bijgewerkt.

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan 500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder Miinto. Je zult er geen spijt van krijgen dat je Koongo een kans hebt gegeven. Het ondersteunt elk bestaand e-commerce platform, van Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop, Lightspeed en WooCommerce tot elk platform op maat. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden, 30 dagen gratis proefperiode is beschikbaar.

Voor meer informatie kun je de Miinto integratiehandleiding raadplegen of contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met je Miinto integratie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie