Menu

Blog

Kaufland Marktplaats Integratie: Een uitgebreide gids

Kaufland Global Marketplace is een alles-in-één oplossing waarmee online verkopers nationaal en internationaal kunnen verkopen via het Kaufland verkoopkanaal. Met de multimarktplaats-technologie kunnen verkopers alle aanbiedingen, bestellingen en productgegevens beheren vanaf één verkopersportaal. Bovendien biedt Kaufland Global Marketplace ondersteuning met vele gratis diensten die nodig zijn voor een succesvolle groei van online bedrijven en een grote naamsbekendheid.

Kaufland Marktplaats biedt verkopers een ideale infrastructuur om internationaal te groeien en een wereldspeler te worden. Profiteer daarom optimaal van de grote naamsbekendheid van Kaufland om je aanbiedingen een optimaal bereik te geven op de Kaufland Global Marketplace in Duitsland, Slowakije en Tsjechië.

Kaufland markten

Jouw voordelen als verkoper met Kaufland integratie:

  • Verkoop op een van de snelst groeiende marktplaatsen in Duitsland
  • Hoog bereik: Toegang tot 32 miljoen bezoekers per maand alleen al op Kaufland.de
  • Sterke merkbekendheid: 1.500 Kaufland-winkels in 8 landen
  • Multi-marktplaats technologie: één registratie geeft toegang tot vele Kaufland marktplaatsen
  • Inclusief multichannelmarketing (SEO, SEA, prijsvergelijkers, sociale media, klantenbrochures)
  • Relevante betaalmethoden voor alle landen
  • Een groot aantal aansluitmogelijkheden en eenvoudig in te stellen via GTIN
  • Gratis vertaalservice voor je productgegevens en vragen van klanten
  • Persoonlijke ondersteuning voor verkopers in meerdere talen
  • Eerlijke en transparante voorwaarden
  • Geen contractuele voorwaarden. Gemakkelijk inwerkproces

Als verkoper op de Kaufland Global Marketplace kun je je verkoopstrategie nationaal en internationaal uitbreiden en je bereik en doelgroepen vergroten. Ondersteunende diensten zoals vertalingen van productgegevens en vragen van klanten zijn beschikbaar om een succesvolle start te garanderen.

Begin met verkopen via het Kaufland verkoopkanaal met Koongo

Ondersteuning bij levering, btw-id

Sluit je winkel naadloos aan op de Kaufland marktplaats via Koongo. Koongo biedt Kaufland verkoopkanaalintegratie in twee richtingen via API. Deze integratie biedt veel voordelen en mogelijkheden en maakt de weg vrij voor een efficiëntere, diversere en klantgerichte e-commerce ervaring.

Koongo kan drie belangrijke integratiegebieden aan:

  • Nieuw product maken

  • Synchronisatie van productgegevens

  • Orderbeheer

Producten maken op Kaufland

Je kunt Koongo gebruiken om de creatie van nieuwe producten op het Kaufland platform te beheren. Er zijn drie verschillende CSV-productfeeds om je producten te uploaden naar een specifieke Kaufland-locatie – Duitsland, Slowakije of Tsjechië.

Bij productcreatie draait alles om het garanderen van nauwkeurige en actuele productinformatie op het Kaufland verkopersportaal. Je moet attributen definiëren zoals titel, beschrijving, afbeelding, EAN-code of URL-link. Je kunt je winkelattributen dus eenvoudig koppelen aan Kaufland-attributen. Of je kunt Koongo gebruiken om je shopgegevens aan te passen door ze samen te voegen of gegevens uit een attribuutwaarde te halen. Koongo Macro editor is een krachtig hulpmiddel waarmee je de eindklant van de juiste informatie kunt voorzien.

Synchronisatie van productgegevens

Zodra de producten zijn aangemaakt in de Kaufland database, kun je Kaufland Offer feeds gebruiken om de synchronisatie van productgegevens te beheren. Voor elk van de Kaufland markten is er een specifieke Offerfeed die voorraad- en koersinformatie in de juiste valuta bijwerkt.

De API-integratie zorgt voor bijna realtime synchronisatie. De updatefrequentie hangt af van je Koongo-abonnement. Voor het premium plan kan Koongo een updatefrequentie van 5 minuten bieden. Koongo controleert productgegevens in je winkel en importeert updates naar het Koongo platform. Daarna uploadt het de wijzigingen via API naar Kaufland. Dit zorgt ervoor dat productgegevens op dit marketingkanaal altijd up-to-date zijn en voorkomt dat producten die niet op voorraad zijn door eindklanten worden gekocht. De synchronisatie van productgegevens stroomlijnt het verkoopproces van je producten op Kaufland.

Kaufland orderverwerking

De orderverwerkingsfunctie van Koongo is ontworpen om bestellingen efficiënt en nauwkeurig af te handelen, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor e-commerce ondernemers en bedrijfseigenaren.

Belangrijkste functies van Koongo orderbeheer:

  • Automatisering van orderverwerking: Handmatige orderinvoer kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Koongo automatiseert dus de orderverwerking, waardoor de kans op menselijke fouten afneemt en je kostbare tijd bespaart. Bestellingen worden automatisch opgehaald uit je Kaufland verkoopkanalen en geconsolideerd op één plek. Met het Koongo Premium plan worden je Kaufland bestellingen elke 5 minuten geïmporteerd.

  • Bestellingen afhandelen: Je kunt je bestellingen direct in je winkel afhandelen. Zodra de bestellingen zijn uitgevoerd, stuurt Koongo het volgnummer van de bestelling naar je Kaufland-account. Dit zorgt ervoor dat de fulfillment ook op Kaufland wordt voltooid en het artikel klaar is voor verzending.

Voordelen van Koongo orderverwerking

  • Tijd- en kostenbesparingen: Het automatiseren van orderverwerking en voorraadbeheer vermindert de tijd en moeite die nodig zijn om je e-commerce bedrijf te beheren aanzienlijk. Dit vertaalt zich in kostenbesparingen en een verbeterde efficiëntie voor je bedrijf.

  • Foutreductie: Menselijke fouten bij het verwerken van bestellingen kunnen leiden tot ontevreden klanten en financiële verliezen. Koongo minimaliseert het risico op fouten door de verwerking van bestellingen te automatiseren en de voorraad in realtime bij te werken. Het bericht wordt verstuurd als er een synchronisatiefout optreedt.

  • Verbeterde klantervaring: Snelle orderverwerking, nauwkeurige traceerinformatie en efficiënte communicatie verbeteren de algehele ervaring van eindgebruikers en het succes van het bedrijf. Tevreden klanten zullen eerder terugkerende kopers worden.

Koongo orderverwerking is een robuuste oplossing voor het stroomlijnen van de orderverwerking en het voorraadbeheer van je e-commerce bedrijf. Dus als je je online bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan om Koongo orderbeheer te implementeren om je e-commerce activiteiten te optimaliseren en groei te stimuleren.

Hoe kan ik beginnen met verkopen op Kaufland?

Meer verkopen en inwerken

Start je gratis proefperiode van 30 dagen met Koongo en upload je productgegevens naar Koongo. Bekijk dan de Kaufland integratiegids over hoe je de Kaufland kanaalintegratie instelt. Je kunt de maandelijkse kosten van Koongo bekijken op Koongo pricing. Koongo ondersteunt extra verkoopkanalen zoals Google Shopping, Amazon of eBay. Als je vragen hebt, neem dan contact op via support@koongo.com.

We zijn er om je bij elke stap te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je ervaring met Kaufland marktplaats en Koongo uitzonderlijk is.

Heb je nog geen Koongo-account?

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie