Menu

Blog

Martplaats Pro Integratie: NoStress Adverteren

Marktplaats integratie door Koongo vereenvoudigt en automatiseert het weergeven en beheren van productadvertenties op Marktplaats Pro. Binnen Koongo kun je moeiteloos je productinformatie verbeteren of bepaalde producten kiezen voor je Marktplaats campagne. Dankzij de naadloze API-integratie blijven je gegevens altijd actueel op dit platform. Koongo helpt je een breder publiek te bereiken en je online aanwezigheid op de Nederlandse markt te vergroten.

Marktplaats biedt de verkopers van Koongo een exclusief promotieaanbod door middel van een actiecode. Deze code geeft alle nieuwe klanten van Koongo’s Marktplaats recht op €100 gratis advertentietegoed. Dit is twee keer zoveel als wanneer klanten zich aanmelden zonder deze promotiecode! Maak een nieuw Marktplaats account aan op de Marktplaats website met de volgende promo code: PROMOKOONGO

Over Marktplaats

ccv winkel register urls https verkeer api contact verkoop ons adverteerders mogelijkheid actief vast beschrijving verwijderen zorg

Marktplaats, Nederlands grootste online marktplaats, is al lange tijd een go-to platform voor het kopen en verkopen van een breed scala aan producten en diensten. Voor bedrijven en professionele verkopers die hun online verkoop naar een hoger niveau willen tillen, is Marktplaats Pro het antwoord. Deze eersteklas service biedt een groot aantal voordelen die ontworpen zijn om je te helpen slagen in de concurrerende wereld van e-commerce.

Marktplaats is een Nederlands succesverhaal dat begon in de begindagen van het internet en is uitgegroeid tot een van Nederlands meest prominente online marktplaatsen. De reis van het bedrijf wordt gekenmerkt door innovatie, aanpassing en toewijding om kopers en verkopers handig en efficiënt met elkaar in contact te brengen.

Marktplaats is in 1999 opgericht door René van Mullem en Bob Crebas. Hun visie was eenvoudig maar krachtig: creëer een online platform waar mensen gemakkelijk gebruikte goederen kunnen kopen en verkopen. Het idee is geïnspireerd op het succes van eBay in de Verenigde Staten en andere online advertentieplatforms wereldwijd.

Marktplaats heeft zich ontwikkeld tot een vertrouwd platform voor particulieren en bedrijven en biedt een scala aan functies en voordelen om de koop- en verkoopervaring te verbeteren. Haar succesverhaal dient als voorbeeld van hoe een lokale online marktplaats kan gedijen en zich kan aanpassen in een dynamische digitale markt met behoud van haar kerntaak: mensen verbinden door middel van handel.

Voordelen van Marktplaats Advertentie

marktplaats zakelijk titelveld gratis advertenties website aanvraagsysteem advertentiegegevens snel en eenvoudig aanmelden bericht mobiel

Marktplaats Pro is een premium dienst die wordt aangeboden door Marktplaats, de toonaangevende online marktplaats in Nederland. Marktplaats is speciaal ontworpen voor bedrijven en professionele verkopers en biedt een reeks voordelen om hun online verkoopervaring te verbeteren.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Marktplaats integratie:

  • Verhoogde zichtbaarheid: Marktplaats verkopers genieten doorgaans van een grotere zichtbaarheid van hun aanbiedingen. Dit betekent dat je producten of diensten meer kans hebben om prominent in de zoekresultaten te verschijnen, waardoor de kans toeneemt dat je potentiële kopers aantrekt. Krijg direct toegang tot 8.000.000 unieke, koopgerichte bezoekers per maand.

  • Badge voor professionele verkopers: Marktplaats verkopers ontvangen een professionele verkopersbadge op hun aanbiedingen. Deze badge wekt vertrouwen bij potentiële kopers en vergroot de geloofwaardigheid van de verkoper.

  • Toegewijde ondersteuning: Marktplaats leden hebben vaak toegang tot toegewijde klantenservice. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij problemen of vragen over je verkoopactiviteiten. Een snelle klantenservice kan problemen snel oplossen.

  • Geavanceerde advertentie-opties: Marktplaats kan extra advertentie-opties en functies bieden die niet beschikbaar zijn voor gewone gebruikers. Deze opties kunnen je helpen om aantrekkelijkere en effectievere aanbiedingen te maken die opvallen.

  • Marketing en promotie: Marktplaats biedt veel marketing- en promotiemogelijkheden. Deze kunnen helpen om de zichtbaarheid van je aanbiedingen te vergroten, naamsbekendheid op te bouwen, meer potentiële kopers aan te trekken en je verkoop te verhogen. Bijna 40% van deze bezoekers is op zoek naar nieuwe producten.

  • Rapportage en analyse: Marktplaats biedt vaak geavanceerde rapportage- en analysetools. Met deze tools kun je de prestaties van je aanbiedingen in de gaten houden, belangrijke statistieken bijhouden en gegevensgestuurde beslissingen nemen om je verkoopstrategie te optimaliseren. Je hebt altijd grip op je kosten en betaalt alleen als er op je advertentie wordt geklikt.

  • Verificatieproces: Om een Marktplaats verkoper te worden, moet je meestal een verificatieproces doorlopen. Deze stap bevestigt je status als een legitiem bedrijf of professionele verkoper, waardoor je vertrouwen bij potentiële kopers verder wordt opgebouwd.

  • Marktplaats Pro functies: Marktplaats Pro is een functie die vaak wordt geassocieerd met Marktplaats waarmee je je aanbiedingen kunt markeren en promoten, zodat ze maximale aandacht krijgen van potentiële kopers.

  • Betalings- en transactiediensten: Marktplaats kan aanvullende diensten voor betalingsverwerking en transactiebeheer aanbieden, waardoor het koop- en verkoopproces voor jou en je klanten wordt gestroomlijnd.

Wat zijn de soorten kopers op Marktplaats?

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kopers die je kunt vinden op Marktplaats-vergelijkingswebsites:

  • Koopjesjagers: Veel kopers op Marktplaats zijn op zoek naar aanbiedingen en kortingen. Ze zijn prijsbewust en zoeken producten tegen lagere prijzen dan ze in traditionele winkels zouden betalen.

  • Tweedehands liefhebbers: Marktplaats staat bekend om zijn tweedehands aanbod. Sommige kopers geven de voorkeur aan gebruikte spullen om milieuredenen of om geld te besparen. Ze zijn geïnteresseerd in vintage, tweedehands of voorzichtig gebruikte goederen.

  • Ouders en gezinnen: Gezinnen gebruiken Marktplaats om spullen voor kinderen te kopen, zoals babyspullen, kinderwagens, speelgoed en kleding. Het is een praktische manier om dingen te vinden voor opgroeiende kinderen zonder de bank te breken.

  • Budgetbewuste consumenten: Veel Marktplaats-kopers zijn budgetbewuste individuen die geld willen besparen op verschillende producten en diensten.

  • Milieubewuste shoppers: Sommige kopers geven prioriteit aan duurzaamheid en kiezen voor Marktplaats om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruikte of geüpcyclede producten te kopen.

Verkopen op Marktplaats met Koongo

Marktplaats API integratie door Koongo biedt een scala aan voordelen voor e-commerce bedrijven en online verkopers die hun bereik willen vergroten en hun activiteiten willen stroomlijnen. Koongo is een platform dat gespecialiseerd is in het beheer van e-commerce datafeeds en kanaalintegratie, en wanneer het geïntegreerd is met Marktplaats kan het je online verkoopervaring verbeteren.

Hier zijn enkele voordelen van Marktplaats integratie door Koongo:

  1. Efficiënte productvermeldingen: Koongo vereenvoudigt het proces van het aanbieden van je producten op Marktplaats. Hiermee kun je efficiënter productlijsten maken en beheren, waardoor je minder tijd en moeite kwijt bent aan het handmatig invoeren van gegevens. Je kunt voor elk product een minimale kosten-per-klik van €0,04 instellen of een automatische kosten-per-klik aanpassing activeren die ervoor zorgt dat je Advertenties op pagina één worden weergegeven.

  2. Realtime synchronisatie: Koongo biedt realtime synchronisatie van je productgegevens met Marktplaats. Alle updates of wijzigingen die je aanbrengt in je productcatalogus op je e-commerce webshop worden automatisch doorgevoerd op Marktplaats, zodat je aanbiedingen altijd up-to-date zijn.

  3. Updates van prijzen en voorraden: Met Koongo kun je eenvoudig via API de prijzen en voorraadniveaus van al je aanbiedingen op Marktplaats bijwerken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je prijzen concurrerend zijn en dat klanten accurate informatie hebben over de beschikbaarheid van producten.

  4. Categorie mapping: In Koongo kun je eenvoudig de categorielijst van je winkel koppelen aan de categorieën van Marktplaats. Dit zorgt ervoor dat je productadvertenties in de juiste Marktplaats-categorierubrieken komen te staan.

  5. Kostenefficiëntie: Integratie met Koongo kan je tijd en middelen besparen door taken met betrekking tot listingbeheer, orderverwerking en voorraadbeheer te automatiseren, wat op de lange termijn tot kostenbesparingen leidt.

  6. Klanttevredenheid: Door ervoor te zorgen dat je productinformatie nauwkeurig en actueel is op Marktplaats, kun je de klantervaring verbeteren en vertrouwen opbouwen bij kopers, wat leidt tot positieve recensies en herhaalopdrachten.

Samengevat biedt de integratie van Marktplaats door Koongo een reeks voordelen voor e-commerce bedrijven, waaronder een groter bereik, efficiënt listingbeheer, realtime synchronisatie en verbeterde automatisering. Het kan je helpen effectiever te verkopen op Marktplaats en andere online marktplaatsen, terwijl het je activiteiten stroomlijnt en handmatige taken vermindert.

De Marktplaats-integratie is beschikbaar binnen de Koongo-service. Shopify webshop gebruikers kunnen genieten van Koongo’s Marktplaats app in de Shopify app store.

Hoe kan ik beginnen met Marktplaats integratie?

Start je gratis proefversie van Koongo voor 30 dagen en upload je productgegevens. Volg vervolgens de Marktplaats-handleiding om Marktplaats-kanaalintegratie in te stellen. Als je vragen hebt, stuur dan een e-mail naar support@koongo.com.

Marktplaats biedt de verkopers van Koongo een exclusief promotieaanbod door middel van een actiecode. Deze code geeft alle nieuwe klanten van Koongo’s Marktplaats recht op €100 gratis advertentietegoed. Dit is twee keer zoveel als wanneer klanten zich aanmelden zonder deze promotiecode! Maak een nieuw Marktplaats account aan op de Marktplaats website met de volgende promo code: PROMOKOONGO

We zijn er om je bij elke stap te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je ervaring met Marktplaats en Koongo uitzonderlijk is.

Kun je gratis adverteren op Marktplaats?

Op Marktplaats kunnen gebruikers gratis advertenties maken en plaatsen voor verschillende artikelen en diensten. Je kunt je producten in specifieke categorieën plaatsen zonder dat er kosten voor basisvermeldingen in rekening worden gebracht. Zo kun je gratis adverteren op Marktplaats.

Hoe duur is Marktplaats Pro?

Marktplaats Pro is een betaalde abonnementsdienst die wordt aangeboden door Marktplaats, een populaire online marktplaats in Nederland. De prijzen voor Marktplaats Pro kunnen variëren afhankelijk van de specifieke functies en voordelen die in het abonnement zijn opgenomen.

Hoeveel kost adverteren op Marktplaats?

De kosten van adverteren op Marktplaats variëren afhankelijk van factoren zoals het type advertentie, de duur en eventuele extra promotionele opties. Basisvermeldingen zijn meestal gratis, terwijl gepromote vermeldingen en abonnementsdiensten zoals Marktplaats Pro kosten met zich mee kunnen brengen. Prijzen kunnen na verloop van tijd veranderen, dus kijk op de officiële website van Marktplaats voor de laatste prijsinformatie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie