Menu

Blog

Beslist integratie: Eenvoudig verkopen op de toonaangevende Nederlandse marktplaats

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van je producten op Beslist? Beslist.nl is een Nederlands online winkelplatform waarmee kopers prijzen kunnen vergelijken en een breed assortiment producten van verschillende online retailers kunnen kopen. Het is een prijsvergelijkingswebsite die shoppers helpt de beste deals te vinden voor producten als elektronica, kleding, huishoudelijke artikelen en meer.

Beslist integratie door Koongo vereenvoudigt het proces van het vermelden en beheren van je producten en bestellingen op Beslist.nl, waardoor het voor e-commerce bedrijven eenvoudiger wordt om een breder publiek te bereiken en hun online verkoopaanwezigheid op de Nederlandse markt te vergroten.

Waar gaat Beslist over

Beslist.nl, opgericht in 2005 in Nederland, begon oorspronkelijk als een vergelijkingswebsite. Naarmate de prijzen van online producten meer op elkaar gingen lijken, veranderde het in een online winkelcentrum en marktplaats, waar verschillende producten in verschillende categorieën werden aangeboden. Het werkt op basis van een affiliate marketing model, waarbij commissies worden verdiend op verkopen via het platform. In de loop der jaren is Beslist.nl geëvolueerd om consumenten een gemakkelijke winkelervaring te bieden en hen te helpen de beste deals te vinden.

Voordelen van verkopen op Beslist Marktplaats

feed sign millions feed

Verkopen op Beslist biedt verschillende voordelen voor online winkeliers en bedrijven:

  • Verhoogde zichtbaarheid: Beslist is een bekend en populair online verkoopkanaal in Nederland en België. Door je producten op het kanaal te zetten, stel je je merk en producten bloot aan een breder publiek, wat de zichtbaarheid vergroot en mogelijk nieuwe klanten aantrekt.

  • Vergelijkend winkelen: Met de vergelijkingsfunctie van Beslist kunnen shoppers gemakkelijk prijzen en productaanbiedingen vergelijken. Dit kan prijsbewuste consumenten aantrekken die actief op zoek gaan naar de beste deals.

  • Diverse productcategorieën: Beslist beslaat een breed scala aan productcategorieën, van elektronica tot mode tot huis en tuin. Door deze diversiteit kun je verschillende producten verkopen om aan verschillende behoeften van consumenten te voldoen.

  • Affiliate marketing model: Beslist channel werkt op basis van een affiliate marketing model, wat betekent dat je klanten kunt bereiken zonder dat je uitgebreide reclame-inspanningen hoeft te doen. Je betaalt alleen een commissie als er een verkoop wordt gedaan via het kanaal.

  • Vertrouwde platforms: Als gevestigd platform in Nederland en België heeft Beslist het vertrouwen gewonnen van veel shoppers. Je producten associëren met een vertrouwd verkoopkanaal kan je geloofwaardigheid en merkreputatie een boost geven.

  • Toegang tot Analytics: Beslist kan analyse- en rapportagemiddelen bieden om je te helpen de prestaties van je productvermeldingen bij te houden. Deze gegevens kunnen waardevol zijn voor het bijhouden van kosten en het verfijnen van je prijs- en marketingstrategieën.

  • Handige winkelervaring: Beslist biedt kopers een gemakkelijke winkelervaring. Door je producten daar op te nemen, maak je het winkelend publiek gemakkelijk om artikelen te vinden en te kopen via een gebruiksvriendelijke interface.

  • Marktuitbreiding: Als je je bedrijf wilt uitbreiden naar de Nederlandse of Belgische markt of je aanwezigheid in deze landen wilt vergroten, biedt Beslist een kanaal om dit te doen zonder een aparte online winkel op te zetten.

  • Klantbeoordelingen: Beslist bevat gebruikersbeoordelingen en beoordelingen van producten en verkopers. Positieve beoordelingen kunnen de reputatie van je product verbeteren en meer verkoop stimuleren.

  • Automatische updates: Integratietools, zoals Koongo, kunnen productupdates automatiseren, zodat je aanbiedingen accuraat en up-to-date blijven.

Houd in gedachten dat, hoewel er voordelen zijn aan adverteren op Beslist, het essentieel is om de bijbehorende kosten, concurrentie en eventuele specifieke vereisten voor vermelding op het platform in overweging te nemen om een weloverwogen beslissing te nemen of het de juiste marktplaats is voor jouw producten en bedrijf.

Waarom is Beslist integratie door Koongo voordelig?

verkoop feed voorbeeld connect sign beheerde winkel

Koongo ondersteunt een volledig geïntegreerde Beslist-verbinding via API die verschillende voordelen biedt aan e-commercebedrijven die hun producten op dit online kanaal willen aanbieden:

  • Vereenvoudigd beheer van productfeeds: Koongo biedt tools voor het genereren en beheren van productfeeds, waardoor het voor een online webwinkel eenvoudiger wordt om producten te organiseren voor deze online marktplaats. Het vereenvoudigt het proces om je producten op het kanaal te krijgen.

  • Tijdsefficiëntie: Handmatig producttoevoerbeheer kan tijdrovend zijn, vooral bij een grote voorraad. Koongo automatiseert veel aspecten van dit proces, waardoor je tijd en moeite bespaart.

  • Optimalisatie van gegevens: Koongo bevat functies zoals Macro Editor of category mapping om verkopers te helpen hun gegevens en productattributen te optimaliseren zodat ze voldoen aan de eisen en normen van Beslist. Voor een succesvolle integratie is het cruciaal dat je productgegevens voldoen aan de richtlijnen van het platform.

  • Automatische updates: Beslist heeft actuele productprijs- en voorraadinformatie nodig. Koongo kan het uploaden van productgegevens automatiseren, inclusief prijzen en beschikbaarheid, zodat je aanbiedingen altijd accuraat zijn.

  • Minder fouten: Automatisering via Koongo vermindert de kans op menselijke fouten bij het beheren van productfeeds. Dit helpt bij het uploaden en wijzigen van producten en bij het onderhouden van de kwaliteit en consistentie van je productcatalogus op Beslist.

  • Schaalbaarheid: Als je bedrijf groeit en meer producten toevoegt, kan Koongo met je mee schalen, waardoor het een flexibele oplossing is voor zowel kleine als grote webwinkels.

  • Orderbeheer: Afhankelijk van je e-commerce platform kan Koongo actief orderbeheer ondersteunen, waardoor het afhandelingsproces van bestellingen die via Beslist binnenkomen wordt gestroomlijnd. Je kunt je bestellingen vanuit het Beslist-account direct in je webshop backend uitvoeren.

  • Kostenefficiëntie: Hoewel Koongo abonnementskosten met zich meebrengt, zullen de tijd en moeite die je bespaart door automatisering opwegen tegen de kosten, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor het beheren van de Beslist-verbinding.

Al met al vereenvoudigt de integratie van Beslist door Koongo het proces van het vermelden en beheren van producten op Beslist en zorgt ervoor dat je productvermeldingen accuraat zijn en voldoen aan de eisen van het kanaal. Dit kan leiden tot een efficiëntere en succesvollere verkoopervaring op de Beslist marktplaats.

Hoe kan ik in 3 stappen beginnen met verkopen op Beslist?

Verbind je winkel met Beslist in 3 eenvoudige stappen:

  1. Start je Koongo 30-daagse gratis proefperiode en koppel je winkel aan je Koongo account.

  2. Stel Beslist Product en Voorraad feeds in en verbind ze met je Beslist account. Bekijk de Beslist gids over het instellen van Beslist kanaalintegratie.

  3. Activeer je Beslist bestelsynchronisatie en importeer je Beslist bestellingen naar je webshop.

Bekijk het artikel Hoe verkopen op Beslist marktplaats. En leer meer over Bol.com verkopen.

Als je vragen hebt, neem dan contact op via support@koongo.com. We zijn er om je bij elke stap te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je ervaring met Beslist marktplaats en Koongo uitzonderlijk is.

Heb je nog geen Koongo-account?

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie