Menu

Blog

Een snelle en eenvoudige handleiding voor het beheren van Shopify-uitwisselingen voor je winkel

Laten we eerlijk zijn: Productruil is onvermijdelijk voor e-commerce retailers en zal niet snel verdwijnen. Om klanten terug te laten komen is het dus belangrijk om een soepel ruilproces te bieden, en dat vereist een sterk Shopify ruilbeheersysteem.

De meeste Shopify-eigenaren hebben echter een probleem: Shopify heeft geen automatisch ingebouwd systeem voor ruilprocessen. Een snelle Google-zoekopdracht onthult dat er honderden opties op de Shopify-markt zijn om dit probleem aan te pakken. Het spreekt echter voor zich dat niet al deze tools op dezelfde manier zijn gebouwd.

Wij zorgen ervoor dat je de beste ruiloplossing vindt. Deze lijst met de top 5 apps voor wisselbeheer is samengesteld door de app store beoordeling, gebruikersreviews, de beste functies van de app en andere subjectieve parameters te analyseren.

We hopen dat deze informatie je helpt bij je zoektocht naar de beste ruiloplossing voor jouw winkel.

  • Helplama Helpdesk
  • Retourgo – Portaal voor retourneren en ruilen
  • Gelukkig terugkomen
  • AfterShip Retourcentrum
  • Lusretouren

5 Beste Shopify Exchange Management Apps om te overwegen

Om het gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met populaire Shopify-oplossingen die je kunnen helpen met het beheer van uitwisselingen voor je winkel.

Helplama Helpdesk

Bron: https://helpdesk.helplama.com/home/

In tegenstelling tot veel oplossingen op deze lijst is Helplama Helpdesk niet specifiek ontworpen voor het beheer van telefooncentrales. Het is een alles-in-één oplossing voor al je Shopify vereisten en uitdagingen. De uitstekende functies voor orderbeheer en e-commerce automatisering van Helplama Helpdesk kunnen zeer waardevol zijn voor het optimaliseren van je uitwisselingsproces.

Met Helplama’s geautomatiseerde self-service retourportaal kunnen je klanten bijvoorbeeld de artikelen selecteren die ze willen retourneren of ruilen en automatisch een retouropdracht plaatsen. Tegelijkertijd kan het worden geïntegreerd met andere marketingtools/e-commerceplatforms die je al gebruikt in je bedrijf.

De echte waarde van Helplama Helpdesk komt van de uitgebreide functies voor klantenondersteuning, gecombineerd met voordelige prijsplannen. Het is een helpdesk voor meerdere kanalen, ontworpen voor e-commerce teams van verschillende groottes.

Topfuncties:

  • Helplama Helpdesk bevat een aantal automatiseringsfuncties voor e-commerce om handmatige terugkerende taken te verminderen.
  • Met één klik kunnen je klanten eenvoudig retouretiketten downloaden.
  • Helplama Helpdesk is ook een van de weinige helpdesks met een geautomatiseerde trainingsmodule voor het trainen en testen van je teamleden.
  • De helpdesk houdt de bestellingen van klanten 24 uur per dag in de gaten om ervoor te zorgen dat ze geen vertraging oplopen terwijl ze worden uitgevoerd of onderweg zijn. Dit geldt ook voor automatische waarschuwingen.

App Link: https://helpdesk.helplama.com/home/

Returngo – Retour- en ruilportaal (Totale beoordelingen: 4/5⭐, 207 beoordelingen )

Bron:https://apps.shopify.com/returngo

Returngo – Return & Exchange Portal is een uitgebreide oplossing voor het automatiseren van je Shopify inruilproces, met aanpasbare workflows die taken zoals het afdrukken van verzendlabels, het volgen van inruilzendingen en meer kunnen automatiseren.

Het beste aan de Returngo – Return & Exchange Portal app is dat je een aanpasbaar retourportaal kunt maken om het retourneren van producten makkelijker te maken voor je klanten. Je kunt ook aangepaste retourregels en -statussen configureren, automatische e-mails naar klanten sturen en ruilen, retourneren en terugbetalen bijhouden.

De tool is ontworpen om productruil of winkeltegoed aan te moedigen in plaats van terugbetalingen en retourzendingen. Dit is mogelijk met een winkelkredietoplossing die direct in je winkel is geïntegreerd.

Topfuncties:

  • Zet een zelfbedieningsportaal voor retourzendingen op, zodat je klanten de status van hun ruilverzoeken eenvoudig kunnen beheren en bijhouden.
  • Maak als onderdeel van het beleid van je winkel aangepaste regels, voorwaarden, oplossingen en redenen voor omruilen.
  • De app bevat een Return Score AI-algoritme dat verschillende alternatieven voor terugbetalingen genereert waaruit je klanten kunnen kiezen.
  • De app bevat een toegewijd supportteam dat altijd beschikbaar is om je te helpen bij het configureren van je portal en het optimaliseren van je uitwisselingsbeheerproces.

App Link: https://apps.shopify.com/returngo

Happy Returns (Totale beoordelingen: 4/5⭐, 9 beoordelingen )

Happy Returns is een ervaringsplatform voor na de aankoop dat gericht is op het verbeteren van meerdere aspecten van het proces van een winkel na de aankoop, waaronder omruilbeheer. Een van de beste functies van Happy Returns is de één-klik ruilfunctie, die je klanten automatisch een ruilvoorstel doet op basis van de reden van retourzending en het voorraadniveau.

Happy Returns biedt ook een aanpasbaar retourportaal met bevestigingsberichten, een groot aantal beleidsregels en automatiseringen om je te helpen bij je ruilproces. Tot slot zorgt Happy Returns ervoor dat alle transacties realtime worden geregistreerd in je Shopify account en het Happy Returns dashboard.

Topfuncties:

  • Happy Returns bevat robuuste tracking- en rapportagefuncties waarmee je eenvoudig voorraden kunt bijhouden, omruilingen kunt beheren, de status kunt controleren en nog veel meer.
  • Aangepaste inruil-/retourvensters en beleidsregels voor specifieke artikelen, promoties, feestdagen of uitverkoop kunnen eenvoudig worden ingesteld.
  • Creëer een eenvoudige internationale uitwisselingservaring met meerdere talen, voorkeursvervoerder op basis van locatie, enzovoort.
  • De app biedt je toegang tot meer dan 4000 in-person drop-off Return Bar locaties in de Verenigde Staten waar je klanten hun artikelen gratis met een label kunnen inleveren.

App Link: https://apps.shopify.com/happyreturns

AfterShip Returns Center (Totale beoordelingen: 4.6/5⭐, 1807 beoordelingen )

Bron:https://apps.shopify.com/returns-center-by-aftership

AfterShip Returns Center is een bekend platform dat alles biedt wat je maar kunt wensen in een oplossing voor ruilbeheer, naast een paar nieuwe functies. Het platform bevat standaardfuncties voor ruilbeheer, zoals ruilportals met een merknaam, verzendetiketten en QR-codes op aanvraag voor klanten, en regels voor het automatiseren van je ruilproces.

Je zult ook ontdekken dat het AfterShip Returns Center voldoende tools bevat om niet alleen omruilingen te beheren, maar je hele retoursysteem. Met de app kun je al je omruilverzoeken efficiënt beheren, merkcommunicatie versturen, integreren met populaire carriers en nog veel meer.

Een andere aantrekkelijke functie van AfterShip is de gedetailleerde rapportage, die bedoeld is om inzicht te geven in je ruilproces en de ervaring van de klant met je producten.

Topfuncties:

  • Je klanten kunnen de app gebruiken om automatisch een ruilmethode te kiezen met ingestelde verzendtarieven op basis van hun land, regio, producttype, tag, resolutie en reden.
  • Maak het ruilen voor je klanten eenvoudiger door prepaid labels automatisch te genereren of handmatig te uploaden.
  • Stel snel en eenvoudig merkmeldingen in om klanten betrokken te houden met naadloze updates na de aankoop.
  • De app vermindert handmatige taken door automatisch de wisselstatus van orders bij te werken op basis van vooraf gedefinieerde regels.

App Link: https://apps.shopify.com/returns-center-by-aftership

Loop Returns (Totale beoordelingen: 4.5/5⭐, 15 beoordelingen )

Loop Returns is een uitgebreid ruil/retour fulfilment platform dat ruilingen voor je Shopify winkel kan beheren. De belangrijkste reden waarom deze oplossing eruit sprong in een zee van oplossingen voor exchange management is dat het een hands-off benadering van het beheer van exchanges hanteert.

Loop Returns biedt een heleboel fulfilmentfuncties, waaronder de mogelijkheid om een eigen portaal op te zetten voor het afhandelen van ruil-/retourverzoeken, automatiseringsregels/triggers, het genereren van retouretiketten, e-mailmeldingen en nog veel meer.

Dit alles is verpakt in een retour- en omruilapplicatie die kan worden aangepast aan de regels en het beleid van je bedrijf. Dus als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing voor ruil- en retourbeheer, dan is Loop Returns een geweldige optie om te overwegen.

Topfuncties:

  • Zet een portaal met een eigen merknaam op dat automatisch ruilen en retourneren afhandelt, omdat Loop returns automatisch je aangepaste beleidsregels afdwingt.
  • Dankzij de automatiseringsfuncties van het platform kan je klantenserviceteam uitwisselingen op schaal beheren en er tegelijkertijd op vertrouwen dat uitwisselingen op de achtergrond probleemloos worden verwerkt.
  • De app bevat ook unieke functies zoals een geavanceerde rapportagesuite, instelbare administratiekosten, configureerbare retourvensters, slimmere kortingsaccommodatie, enzovoort.
  • Loop verbindt je Shopify winkel naadloos met de fysieke wereld, zodat je klanten producten kunnen terugbrengen naar magazijnen, verkopers, donatiecentra en reparatiecentra.

App Link: https://apps.shopify.com/loop-returns

Conclusie

Tot zover onze lijst met de beste Shopify oplossingen voor wisselbeheer. Zoals eerder gezegd, zijn niet al deze tools op dezelfde manier opgebouwd, dus we raden je aan om ze allemaal uit te proberen om een gevoel te krijgen hoe ze werken. Kortom, als je je e-commerce spel wilt verbeteren door een betrouwbaar uitwisselingssysteem in te bouwen, dan kun je met elk van de bovenstaande apps uit de voeten.

We raden je wel aan om deze apps door te nemen met je behoeften, het volume aan retouren, de huidige uitdagingen, de grootte van je bedrijf en de huidige behoeften op het gebied van retourenbeheer in gedachten en te kijken welke oplossing het beste bij jouw winkel past.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie