Menu

Blog

Verkopen op de vergelijkingswebsite idealo

idealo is een van de toonaangevende prijsvergelijkingsportalen in Europa. Met meer dan 76 miljoen bekeken pagina’s per maand is het de prijsexpert in online retail en als een van Europa’s grootste performance marketingkanalen levert het dagelijks verkeer van hoge kwaliteit aan meer dan 50.000 winkeliers en helpt hen te groeien.

Gebruikers van idealo kunnen tot 500 miljoen aanbiedingen op idealo vergelijken en er meer over te weten komen door beoordelingen en meningen van gebruikers te lezen. Het bedrijf is actief in zes Europese landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk. Hierdoor kun je miljoenen shoppers bereiken en krijg je de kans om je producten aan een groot aantal consumenten te verkopen.

Naast dit bereik zijn er nog andere voordelen voor jou als winkelier: de kwaliteit van het verkeer is aanzienlijk hoger dan verkeer van andere performance marketing kanalen. De gebruikers die via deze prijsvergelijkingsfuncties op je site komen, bevinden zich aan de onderkant van de beslissingstrechter. Dit betekent dat je altijd hooggekwalificeerd verkeer ontvangt, waardoor je een zeer goede verhouding tussen kosten en verkoop krijgt. Het snelle en eenvoudige onboardingproces maakt werken met idealo nog aantrekkelijker en winstgevender.

De backend van de webwinkelier (idealo Business) geeft je uitgebreide prestatiegegevens. Een vermelding in de idealo app, die in Duitsland al meer dan 18 miljoen keer is gedownload, is een ander groot voordeel. Andere functies van idealo, zoals prijswaarschuwingen en volglijsten, vergroten de loyaliteit en duurzaamheid van de aankoopbeslissingen van gebruikers.

Samenvattend kan worden gezegd dat het op dit moment bijzonder aantrekkelijk is voor winkeliers om met idealo te werken. Enerzijds komt dit doordat 82% van de Duitsers aangeeft vaker prijzen te willen vergelijken, en idealo biedt hen hiervoor een groot bereik en een gebruiksvriendelijk platform. Daarom groeit de verkoop van prijsvergelijkingen in tegenstelling tot de totale e-commerce markt in Duitsland.

Met zijn uitgebreide gegevens en focus op kwaliteit en service is idealo de ideale partner voor webwinkeliers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.

Voordelen van verkopen op idealo

  • Hoge prestaties – idealo heeft een eenvoudige integratie en professionele teams die helpen bij de ontwikkeling van het platform. Daarom is het een van de beste en meest betrouwbare performance marketing kanalen op de markt. Idealo heeft ook meer dan 5.000 categorieën om een zo breed mogelijke keuze te bieden en nieuwe potentiële klanten voor haar klanten te winnen.
  • Grensoverschrijdende activiteiten – idealo ondersteunt het bedrijf bij de grensoverschrijdende verkoop van je producten. Het helpt bij de uitbreiding naar de Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse, Oostenrijkse en Britse markten en biedt daarvoor een breed scala aan technische en accountmanagementoplossingen.
  • Optimalisatietools en -mogelijkheden – idealo biedt tools om haar klanten te ondersteunen, zoals toegang tot het Business Platform om hen te helpen de best mogelijke resultaten te behalen. Op deze manier kunnen de klanten dagelijkse klikstatistieken, budgetverbruik, winkelbeoordelingen controleren en ook rapporten maken op basis van deze gegevens.
  • Eenvoudige technische integratie – idealo wijst een speciale technische accountmanager toe die de klanten begeleidt bij het aanbieden van informatie over idealo en optimalisatieprocessen, het technisch inwerken en het oplossen van eventuele problemen.

Dingen die je nodig hebt voordat je met het inschrijvingsproces begint

Als je met idealo wilt werken, moet je ervoor zorgen dat je bedrijf de volgende functies kan bieden

  • Volledige vertaling van je website naar het Engels.
  • Link Klantenservice/Contact in het Engels.
  • T&C’s link met volledige bedrijfsinformatie.
  • Winkels moeten uit de EU komen.
  • Retourbeleid van ten minste 14 dagen.

Dingen waarmee je rekening moet houden als je op idealo verkoopt

Zorg ervoor dat je winkel aan de volgende voorwaarden kan voldoen:

  • Volledige vertaling in de taal van het land waar de goederen worden aangeboden.
  • Volledige opdruk met gegevens van het bedrijf, BTW-nr. en adres
  • Prijzen op de website zijn inclusief btw (niet alleen bij de kassa)

Wat kan ik verkopen op idealo?

idealo heeft een uitgebreide lijst met producten voor zijn catalogus. Bijna alle soorten winkelcategorieën zijn beschikbaar op idealo. Het is belangrijk om te onthouden dat idealo een prijsvergelijkingssite is, dus klanten bezoeken idealo om aanbiedingen te vergelijken. De aanbiedingen van producten moeten dus vergelijkbaar zijn met die van meerdere winkels.
Het is ook mogelijk om de optie aan te vinken om de vluchten te vergelijken

Waarom is verkopen op idealo met Koongo voordelig?

De integratie van idealo met Koongo is een uitstekend verkoopkanaal voor al je productcategorieën. Vanaf nu worden je productprijzen, voorraadniveaus en nieuwe producten automatisch gesynchroniseerd op idealo. Koongo houdt je gegevens up-to-date op idealo met een ongeëvenaarde productupdate-frequentie, zodat alle gegevenswijzigingen in je winkel automatisch worden verzameld. Je kunt je aanbiedingen en assortiment vóór andere verkopers aanpassen om de best mogelijke deal aan te bieden.

Koongo biedt de orderbeheerdienst aan voor idealo-gebruikers. Je kunt alle bestelgegevens zoals bevestigingen, verzendingen, trackings en annuleringen rechtstreeks vanuit je e-commerce platform beheren. Koongo importeert de bestellingen van je idealo account automatisch binnen 15 minuten naar je winkel.

Daarnaast biedt verkopen op idealo met Koongo nog andere voordelen

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen specifieke producten te exporteren. Van productattributen tot specifieke trefwoorden.
    Je kunt al je attribuutgegevens gebruiken voor geavanceerde filterdoeleinden op Koongo
  • Transformatiefuncties: je kunt al je catalogusattributen en gegevens bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietool van Koongo. De conversie en wisselkoers van valuta, voorwaardelijke regels, geavanceerde combinatie van attributen en editie, of het gebruik van reguliere en wiskundige expressies zullen zeker de kwaliteit van je datafeed verbeteren zonder dat je je winkelinstellingen hoeft aan te passen.
  • De API bestelverbinding: Hiermee worden al je bestelgegevens moeiteloos bijgewerkt.

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan 500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder idealo. Je zult er geen spijt van krijgen als je Koongo een kans geeft. Het ondersteunt elk bestaand e-commerce platform, van Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop, Lightspeed, WooCommerce tot elk platform op maat. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden, 30 dagen gratis proefperiode is beschikbaar.

Voor meer details kun je de idealo integratiehandleiding raadplegen of contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met je idealo integratie.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie