Menu

Blog

Hoe verkopen op de marktplaats Wish.com

Wil je verkopen op Wish.com? Lees dan het volgende artikel. Je krijgt nuttige informatie over hoe je kunt beginnen met verkopen op een van de leukste online marktplaatsen.

Ten eerste, wat is Wish.com? En waar is het voor?

Het is de revolutionaire applicatie en het e-commerce platform van 2018 om online te kopen en verkopen. En het groeit exponentieel. Je vindt er bijna alles, van mobiele telefoons tot kleding tegen een zeer lage prijs. Wish.com is gevestigd in San Francisco (Californië) en is een Amerikaanse marktplaats. Het staat echter bekend om de verkoop van kwaliteitsproducten “Made in China” tegen een betaalbare prijs.

Wat zijn de voordelen van verkopen op de Wish.com marktplaats?

De interface van Wish.com is heel anders dan die van andere marktplaatsen. Ze hebben het gamification-concept omarmd om een echte winkelervaring te bieden met veel spelelementen op de hele site. Het leidmotief “Shopping Made Fun” kan niet toepasselijker zijn. Daarnaast zijn er nog andere functies die de Wish.com marktplaats interessant maken om bijvoorbeeld je verkoop te verhogen:

  • Verkopers betalen naarmate ze verkopen, zonder vaste kosten: Verkopers hebben gratis toegang tot de Wish.com marktplaats en haar bronnen. Verkopers betalen alleen een commissie als ze een product verkopen. Het is eenvoudig, je hoeft niet te betalen als je je producten niet verkoopt.
  • Verkopers hebben toegang tot een enorm aantal mobiele shoppers: Het is een fantastische manier om je m-commerce bedrijf uit te breiden. Je krijgt ook volledige toegang tot de mobiele app van Wish. Je hoeft geen specifieke app te maken om de mogelijkheden van m-commerce te verkennen.
  • Verkopers hebben toegang tot de Wish.com product targeting functionaliteit: Hiermee kun je potentiëlen en zakelijke mogelijkheden binnen je bestaande productcategorie beter identificeren.

Dingen waarmee je rekening moet houden als je verkoopt op Wish.com

Als je wilt beginnen met verkopen op Wish.com, is het belangrijk om hun beperkingen te bekijken:

  • Als je merkproducten wilt aanbieden, moet je een Authorized Seller zijn met een overeenkomst of machtigingsbrief van de merkeigenaar die Wish.com nodig heeft.
  • Je moet nieuwe producten verkopen, geen gebruikte of gereviseerde producten. Alleen gloednieuwe producten kunnen worden opgenomen in de marktplaats.
  • Het is echter geen aanbevolen marktplaats om dure of luxe producten aan te bieden, omdat Wish.com bekend staat om het aanbieden van kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.

Wat kan ik verkopen op de marktplaats van Wish.com?

Als deze beperkingen geen invloed hebben op je bedrijf, zul je blij zijn om te weten dat Wish.com meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft die op zoek zijn naar bijna alles: elektronische gadgets, mobiele telefoons, allerlei soorten mode en kleding, babyaccessoires, meubels, decoratie, tassen en vele andere producten. Daarom heeft het een groot potentieel om de omzet van je winkel te laten groeien met nauwelijks enig risico, omdat Wish.com niet werkt met vaste verkopersvergoedingen. Het belangrijkste is dat je pas betaalt nadat je je product hebt verkocht.

Daarnaast zijn er een aantal best practices om te verkopen op Wish.com die je verkoop zeker zullen verhogen en bijvoorbeeld je impressiepercentages zullen verhogen:

  • Bied betaalbare wereldwijde verzendopties aan je klanten.
  • Stel productprijzen zo laag mogelijk in met MSRP-informatie.
  • Promoot je producten met afbeeldingen, selecties en trefwoorden.
  • Neem een aantal producten op onder “Wens Express”.

Waarom is het gunstig om met Koongo te verkopen?

Koongo heeft onlangs een API-oplossing geïmplementeerd om je winkel te integreren met Wish.com. Daarom worden vanaf nu je productprijzen, voorraden en nieuwe producten moeiteloos gesynchroniseerd, in realtime, door middel van API. Je gegevens zijn altijd up-to-date en worden automatisch aangepast zodra er een wijziging wordt aangebracht in je winkel. Je hebt de kans om je aanbiedingen, product- en verzendkosten eerder aan te passen dan andere verkopers om altijd de best mogelijke deal aan te bieden.

Koongo biedt de ordermanagementservice voor Wish.com-gebruikers. Je kunt alle bestelgegevens zoals bevestigingen, verzending, tracking en annuleringen rechtstreeks vanuit je e-commerce platform beheren.

Daarnaast biedt verkopen op Wish.com met Koongo vele andere geavanceerde functies, zoals:

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen te exporteren wat je nodig hebt. Van productattributen tot specifieke trefwoorden. Met Koongo kunnen al je attribuutgegevens worden gebruikt om te filteren.
  • Functies voor het in kaart brengen van categorieën: Je kunt je bestaande categorieën koppelen aan de categorieën die worden aangeboden door de Wish.com marktplaats. Altijd up-to-date categoriestructuur om je producten onder de juiste categorie op te nemen.
  • Transformatie functies: Je kunt al je catalogusattributen en gegevens bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietools van Koongo. Het hulpmiddel voor het omrekenen van valuta en wisselkoersen, de uitgebreide voorwaardelijke hulpmiddelen. De geavanceerde attribuuteditie en het gebruik van reguliere expressies om automatisch een productprijsverhoging of attribuuteditie uit te voeren, zullen zeker de kwaliteit van je gegevensfeed verbeteren en je talloze uren werk besparen.
  • Wijzig de productprijzen voor elk verkoopkanaal. Verhoog je productprijzen om de verkoopkosten van de marktplaats of de verzendkosten te dekken.
  • Bewaak de prestaties van je product. Je hebt een nauwkeurig overzicht van de productprestaties met behulp van de Koongo-Google Analytics integratie. Je kunt eenvoudig werken aan de meest winstgevende producten voor elk verkoopkanaal en je ontdoen van de verliezers.

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan +500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder Wish.com. Je zult er dus geen spijt van krijgen als je Koongo een kans geeft. Het ondersteunt elk bestaand platform zoals Shopify, Magento, Magento 2, Prestashop, CCV Shop, WooCommerce, BigCommerce, Lightspeed. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden, 30 dagen gratis proefperiode en een volledige geld-terug garantie.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met de integratie van Wish.com.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie