Menu

Blog

idealo Checkout Order Management Released

Koongo introduceert bestelbeheer voor de idealo. Het is mogelijk om het bestelbeheer te activeren voor de kassa functie van idealo, waarbij de gehele aankoop op het idealo platform plaatsvindt. Koongo importeert bijvoorbeeld je idealo checkout bestellingen direct in de backend van je Shopify, WooCommerce, CCV Shop, Lightspeed, Magento of Magento 2 winkel.

Het automatische orderbeheer helpt je dan om alle idealo ordergerelateerde acties direct in de backend van je winkel uit te voeren. Koongo zet je idealo bestellingen over naar je winkel en synchroniseert je voorraad. Je kunt je idealo bestellingen ook direct in de backend van je winkel uitvoeren. Het volgnummer van de bestelling wordt teruggestuurd naar je idealo account zodra deze is opgeslagen in je winkel.

Verkopen bij idealo: idealo Afrekenen orderbeheer

Je idealo Checkout-bestelling ophalen

Je kunt nieuwe bestellingen ophalen via de REST API en de ontvangst ervan bevestigen door een bestelnummer terug te sturen (zoals aangemaakt door je systeem). Het is maar één keer mogelijk om nieuwe bestellingen op te halen. Het is op dit moment niet mogelijk om een oproep te ontvangen van een andere bestelling, inclusief de bestellingen die al zijn ontvangen door je e-commerce systeem.

Bovendien stuurt idealo voor elke bestelling de gegevens van het winkelmandje, met de prijzen die gelden op het moment van aankoop. Ook worden het factuur- en afleveradres, aanvullende contactgegevens, betaal- en afleversoorten, informatie over de afleverbelofte en de door de klant gekozen afleveroptie meegestuurd.

Opmerking: Zorg ervoor dat je zelf je omzetbelastingtarieven configureert binnen je systeem(en), aangezien idealo geen uitgebreide kennis heeft van je belastingplichten.

Wordt de betaalstatus ook verzonden?

Informatie over de betaalstatus wordt opgevraagd via de interfaces van de respectieve betaalserviceproviders en valt daarom niet onder de API voor bestelgegevens. De API levert echter wel de bijbehorende transactie-ID van de betalingsdienstaanbieder, zodat je systeem de betalingstransacties aan een bestelling kan toewijzen.

Verzendstatusgegevens naar idealo sturen:

Zodra je een zending hebt overgedragen aan de pakketdienst of expediteur, kun je de API voor bestelgegevens gebruiken om idealo de verzendgegevens voor die bestelling te sturen, inclusief de gebruikte verzendservice en het pakket-/volgnummer.

Gegevens over annuleringen en retourzendingen naar idealo sturen:

Je kunt de API voor bestelgegevens ook gebruiken om idealo te informeren over eventuele annuleringen, gedeeltelijke annuleringen of retourzendingen.

Verkopen op idealo: integreer je winkel met Koongo

Verkopen op idealo met Koongo. Als je je winkel via Koongo in idealo integreert, kun je moeiteloos je producten synchroniseren, je idealo bestellingen beheren en de hoeveelheid van je verkopen verhogen.

Je kunt ook andere platforms gebruiken om je goederen te verkopen, zoals De Wish-bestelsynchronisatie is ook beschikbaar voor andere e-commerce platforms zoals Amazon, Beslist, Bol.com, Ebay, Miinto en Wish .

Dit is wat je kunt doen als je verkoopt met Koongo en idealo:

  • Consolideer je voorraad- en orderbeheer vloeiend tussen je winkel en idealo
  • Laat je naamsbekendheid groeien op de wereldwijde markt van idealo
  • Beheer je idealo bedrijfsbeleid heel eenvoudig
  • Verhoog je aantal verkopen

idealo bestelsynchronisatie handleiding

Orderbeheer voor andere marktplaatsen

Je kunt ook interesse vinden in enkele andere marktplaats bestelsynchronisaties die door Koongo worden ondersteund. Hieronder vind je hun integratiehandleidingen:

Start nu de GRATIS 30-daagse proefversie van Koongo

Start nu de proefperiode van Koongo. En geniet 30 dagen GRATIS van Koongo. Je krijgt volledige toegang tot de functionaliteit van Koongo en tot een volledige ondersteuningsdekking.

Hoe dan ook, als je ergens mee zit, laat het ons dan weten op support@koongo.com en we helpen je graag verder.

Maak je geen zorgen over technische problemen. Het supportteam van Koongo staat klaar om je te helpen met het idealo onboarding proces, dus start nu je gratis periode.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie