Menu

Blog

Shopware: Koongo’s nieuwe e-commerce platform

Shopware is een modern e-commerce platform dat mogelijkheden op bedrijfsniveau combineert met flexibiliteit. Dit platform is volledig aanpasbaar en uitbreidbaar met extra functies of aangepaste lay-outs. En het is ook geschikt voor kleine en middelgrote online bedrijven. Hiermee kunnen ze in korte tijd een winkel implementeren op basis van kant-en-klare functies en kant-en-klare plugins. Je kunt meer informatie over het platform vinden op de website.

Koongo is blij de implementatie van volledige API-integratie voor de Shopware 5 en Shopware 6 platforms te kunnen aankondigen.

Over Shopware

Shopware is een Duits e-commerce platform dat sinds 2016 volledig open-source is. Daardoor wint het steeds meer marktaandeel in Europa. Ook in Nederland neemt het aantal actieve installaties enorm toe.

Dit open-source platform richt zich op het stimuleren van de klantervaring. Shopware bedrijf gestart in 2000. Nu hebben ze meer dan 80.000 tevreden klanten.

Het mooie van deze oplossing is dat de software is ontwikkeld door de mensen die het gebruiken. Hierdoor is de kwaliteit van de software niet alleen erg hoog, maar voldoet deze ook aan de hoogste eisen op het gebied van ontwerp en technologie.

De eigenaren hebben zelf de missie dat elke winkel een persoonlijke uitstraling moet hebben, waarvan storytelling een belangrijk onderdeel is.

De oplossing is verkrijgbaar in de volgende edities:

  • Gemeenschapseditie
  • Professionele Editie
  • Professionele Plus Editie
  • Enterprise Editie

Shopware 5

Versie 5 is gemaakt om uitgebreide mogelijkheden en functionaliteiten voor e-commerce te bieden. Shopware AG heeft de afgelopen twintig jaar gestaag nieuwe oplossingen ontwikkeld en dit product geüpgraded.

De ontwikkelaars beweren dat het gebruik van de juiste Shopware 5 plugins je emotionele aankopen op je e-commerce winkel aanzienlijk kan verhogen. Ook krijgen de klanten een levendige indruk van de producten.

Voordelen van versie 5:

  • Zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk
  • Handige personalisatie: Shopware 5 sjabloonsysteem, Shopware 5 thema’s
  • High-Tech mogelijkheden van Shopware 5 API
  • Snelle uitvoering
  • Filtersysteem
  • Open source code
  • Handige sub-shop hosting

Shopware 6

Bij het maken van de roadmap van versie 5 hebben de ontwikkelaars veel aandacht en moeite besteed aan het geschikt maken van het platform voor kwalitatief hoogstaand werk in de e-commerce. Na de release van versie 6 krijgen klanten complexere maar eenvoudig te beheren programma’s. De ontwikkelaars van Shopware werken al lange tijd aan de vorige versies. Ze beschouwen het als het perfecte antwoord op de toenemende uitdagingen in de moderne e-commerce branche.

In januari 2020 bracht het bedrijf de eerste stabiele versie van dit platform uit. Binnen deze tijd kunnen veel bedrijven de sterke punten van deze oplossing al herkennen en begrijpen hoe deze beter is dan zijn voorganger.

Voordelen van versie 6:

  • Verbeterd beheerpaneel
  • Eenvoudig te vullen inhoud van hoge kwaliteit
  • Nieuwe tools voor SEO
  • Nieuwe verkoopkanalen vinden
  • Contact maken met internationale markten
  • Geavanceerde zakelijke mogelijkheden

Shopware 5 en Shopware 6: verschillen

Het bedrijf beweert dat de nieuwe versie is ontwikkeld met behulp van de modernste technologieën. Het maakt dit platform dus tot een ideaal platform voor e-commerce vereisten. Maar laten we eerst eens kijken naar de verschillen tussen versie 5 en versie 6:

RESI API

Versie 6 wordt geleverd met een geheel nieuwe, op Symfony gebaseerde kernel die je een zeer hoog prestatieniveau geeft. API-first benadering gaat ervan uit dat de integratiemogelijkheden van versie 5 sterk zijn verbeterd. Het heeft ook betere integratiemogelijkheden, waardoor het praktischer is.

Beheerderspaneel

Het beheerpaneel is waarschijnlijk de meest opvallende functie onder de verschillen tussen versie 5 en versie 6. Het is helemaal nieuw ontwikkeld met behulp van het Vue.js framework, dat in de toekomst zelfs React en Angular kan vervangen.

WebPack

Versie 6 wordt geleverd met een Webpack builder. Het is een statische asset generator die recentelijk de meeste populariteit heeft gewonnen onder technologiereuzen zoals Airbnb, Adobe en Slack.

Algemene indruk

Als we de algemene indruk van versie 5 vs. 6 doornemen, dan overtreft Shopware 6 Shopware 5. De belangrijkste functies in versie 6 zijn verbeterd of opnieuw bewerkt. De ontwikkelaar heeft ook veel gedaan aan de bugs en veel fouten verwijderd. Het grootste gemak van de nieuwe versie is dat interactie met potentiële klanten toegankelijker is geworden.

Koongo’s Shopware integratie

Koongo biedt volledige integratie voor zowel Shopware 5 als 6. Het ondersteunt dus de export van productgegevens naar alle kanalen van Koongo. Je kunt je productgegevens dus eenvoudig exporteren naar die verkoopkanalen. Daarnaast zorgt Koongo voor regelmatige synchronisatie van gegevens.

Bestelbeheer is ook beschikbaar voor zowel Shopware 5 als 6. Hierdoor kun je eenvoudig de bestellingen van de onderstaande marktplaatsen importeren en ze behandelen als bestellingen voor je winkel.

De voordelen van Koongo voor gebruikers van Shopware

  • Honderden verkoopkanalen. Je kunt verbinding maken met meer dan 500 websites om prijzen, verkoopplatforms en affiliate kanalen te vergelijken.
  • Verwerk de bestellingen in je winkel. Koongo zet de bestellingen van het platform over naar je winkel en je voorraad wordt automatisch gesynchroniseerd. Deze functie kan worden gebruikt met platforms als Miinto, eBay, Amazon, Idealo, Beslist.nl, Spartoo, Wish, Zalando en Bol.com.
  • Productgegevens zijn altijd up-to-date. De API-integratie werkt je productgegevens op Koongo onmiddellijk bij en exporteert de gegevens naar alle aangesloten kanalen. Je kunt ook gebruik maken van de API-integratie met platforms zoals Amazon, Cdiscount.com, eBay, Bol.com of Wish.com.
  • Selecteer specifieke producten voor elk platform. Er zijn geavanceerde filteropties beschikbaar die je helpen om de juiste productgroep te selecteren.
  • Verhoog de populariteit van je product met behulp van category mapping. Koongo category mapping helpt om de categorieën van je winkel snel in kaart te brengen. Daardoor wordt je product online herkend en krijg je meer klanten.
  • Verrijk je productgegevens. Je kunt specifieke tekst uit de productomschrijving halen en de productgegevens samenvoegen. Pas je productgegevens eenvoudig aan met Koongo om te voldoen aan alle kanaalgegevens.
  • Werk productprijzen bij voor elk verkoopkanaal. Je kunt de productprijzen ook verhogen om de verkoop- of verzendkosten te dekken.
  • Intuïtieve interface. Koongo biedt een intuïtieve interface voor het maken en optimaliseren van productgegevens.

Concluderend geven al deze functies je winkel de zichtbaarheid die hij verdient en daarmee succes op de markt.

Start je gratis 30-dagen proefversie van Koongo

Start je proefperiode van 30 dagen met Koongo en geniet 30 dagen GRATIS van Koongo. Daarnaast krijg je een maand lang volledige toegang tot de functies van Koongo. En je krijgt volledige hulp bij de installatie.

Als je problemen hebt, schrijf ons dan op support@koongo.com en we helpen je graag verder.

Wil je meer informatie over de integratie van Shopware? Bekijk onze Shopware 5 of Shopware 6 integratiehandleiding en begin met het verkopen van je goederen.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie